ATV

СИПА

Тужилаштву предата прикупљена сазнања о говору Шерифа Патковића

  • Извор: СРНА
  • 23.11.2023. 16:54

Агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА) предала је Тужилаштву БиХ сва прикупљена сазнања у вези са говором некадашњег команданта 7. Муслиманске бригаде такозване Армије БиХ Шерифа Патковића који је изјавио да је "Алахов војник" и који се ставио на располагање припадницима у одбрани палестинског народа.

У Сипи речено да је ова полицијска агенција предузела мјере из своје надлежности у вези са случајем Патковићевог говора.

Некадашњи командант 7. Муслиманске бригаде такозване Армије БиХ Шериф Патковић, који је сада званичник СДА, изјавио је у Зеници на обиљежавању 31 године од оснивања ове бригаде да је "Алахов војник" и позвао присутне да буду спремни "да поново одбране БиХ".

"У послијератном периоду отели су држављанства нашој браћи (муџахединима), попустили смо им... У послијератном периоду нама данас недостаје генерал Сакиб Махмуљин. Ко ће бити сљедећи и коме се ми то више додворавамо? Не дозволите, присутни у сали, због аманета наших шехида, да им издамо борбу. С друге стране, будимо спремни и наша дјеца поново да одбранимо БиХ кад затреба. Немојте спавати, јер ћемо требати!“, поручио је Патковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:50 Серија: Немирни (16+)

    Немирни' је ТВ серија из 2023. године у режији Дарка Николића, настала према роману Марка Поповића 'Један погрешан корак', а сценарио потписује Даница Николић Николић.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм