СИПА

Тужилаштву предата прикупљена сазнања о говору Шерифа Патковића

  • Извор: СРНА
  • 23.11.2023. 16:54

Агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА) предала је Тужилаштву БиХ сва прикупљена сазнања у вези са говором некадашњег команданта 7. Муслиманске бригаде такозване Армије БиХ Шерифа Патковића који је изјавио да је "Алахов војник" и који се ставио на располагање припадницима у одбрани палестинског народа.

У Сипи речено да је ова полицијска агенција предузела мјере из своје надлежности у вези са случајем Патковићевог говора.

Некадашњи командант 7. Муслиманске бригаде такозване Армије БиХ Шериф Патковић, који је сада званичник СДА, изјавио је у Зеници на обиљежавању 31 године од оснивања ове бригаде да је "Алахов војник" и позвао присутне да буду спремни "да поново одбране БиХ".

"У послијератном периоду отели су држављанства нашој браћи (муџахединима), попустили смо им... У послијератном периоду нама данас недостаје генерал Сакиб Махмуљин. Ко ће бити сљедећи и коме се ми то више додворавамо? Не дозволите, присутни у сали, због аманета наших шехида, да им издамо борбу. С друге стране, будимо спремни и наша дјеца поново да одбранимо БиХ кад затреба. Немојте спавати, јер ћемо требати!“, поручио је Патковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.