U kasarni u Pazariću

Udaljen iz službe vojnik bošnjačke nacionalnosti koji je srpskog kolegu napao nožem

  • Извор: АТВ
  • 16.08.2023. 14:44

Kandidat na obuci M. Đ. počinio je težu povredu vojne discipline, te je u skladu sa važećim zakonskim aktima doneseno Rješenje o prekidu osnovne vojne obuke i obustavljanja postupka prijema kandidata, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Dodaju, da su Oružane snage BiH, nakon vanrednog događaja na osnovnoj vojničkoj obuci u Centru za osnovnu obuku OS BiH u kasarni "Zaim Imamović" u Pazariću, poduzele neophodne mjere na utvrđivanju relevantnih činjenica i odgovornosti aktera predmetnog događaja.

Iz Ministarstva navode da Oružane snage BiH nastavljaju insistirati na poštivanju Zakona o službi, Etičkog kodeksa ponašanja i ostalih zakonskih regulativa i propisanih procedura od strane svih pripadnika sistema odbrane, te će svaku povredu istih strogo sankcionisati.

Kako smo juče pisali, vojnik bošnjačke nacionalnosti napao je nožem srpskog kolegu u kasarni. Napad se dogodio oko 02.30 časova. Sve je započelo prethodnog dana kada je, navodno, isto lice, fizički napalo svog kolegu.

ATV saznaje: Srpski vojnik nožem napadnut u kasarni u Pazariću

ATV saznaje: Srpski vojnik nožem napadnut u kasarni u Pazariću

Iako su tokom dana bili razvađeni, te se bošnjački vojnik izvinio svome srpskom kolegi, tokom noći, isti je upao u spavaonicu i sa nožem na vratu, prijetio da će ga zaklati.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.