ПД ПС БиХ

Усвојена иницијатива о укидању ПДВ-а на храну за бебе

 • Извор: Глас Српске
 • 21.12.2023. 20:25

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ усвојио је иницијативу којом се од Савјета министара тражи да у року од 60 дана припреми приједлог измјена и допуна Закона о ПДВ-у ради поврата ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе родитељу или старатељу дјетета у доби до двије године.

Посланици су усвојили и Приједлог измјена Пословника Представничког дома према којем се из назива Комисије за борбу против корупције и клептократије брише термин клептократија.

У другом кругу гласања посланици су усвојили измјене и допуне Закона о безбједности саобраћаја којима се предвиђа строже кажњавање оних који одбију алко-тестирање или тестирање на дроге.

Посебна казна од 4.000 КМ предвиђена је за возача или инструктора који одбије тестирање на присуство алкохола у крви, дрога или лијекова, а, осим новчане, предвиђена је и казна забране вожње на шест мјесеци и додјељивање шест казнених бодова.

Посланици нису усвојили Извјештај о спровођењу избора 2022. године чији подносилац је Централна изборна комисија БиХ, као ни Извјештај о спровођењу закона из надлежности комисије, те ће се о њима накнадно изјаснити.

Представнички дом дао је сагласност и за ратификацију низа уговора између БиХ и међународних финансијских институција. На данашњој сједници усвојен је и закључак посланика СДП-а Саше Магазиновића за рјешавање проблема авиокарата у институцијама БиХ, као и закључак Шемсудина Мехмедовића којим се од Колегијума дома тражи да се у дневном реду за сваку сједницу, поред броја, наведе и сам назив предложене иницијативе

. Након завршетка редовне, почела је хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ о Закону о спречавању прања новца и финансирања терористичких активности.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

  'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?