ATV

Reagovao na izjavu

Vidović: Koliko se može vjerovati Zukanu Helezu ministru odbrane BiH koji je pravosnažno osuđivan za davanje lažne izjave?

  • Извор: АТВ
  • 07.04.2023. 18:20

Siniša Vidović, zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske raegovao je na izjave koje je za "Oslobođenje" dao ministar odbrane BiH Zukan Helez.

Vidović navodi da bi Zukan Helez trebao prvo pročitati zakone BiH odnosno, da je trebao do sada biti upoznat sa činjenicom da bez Republike Srpske ne mogu da se donose odluke.

"Da se on pita mi bi moguće nosili i slovo U na glavi."

Helez se dotakao i Vučićevih odluka i politike, a Vidović je na taj komentar jasno odgovorio: " Upitno je da li je on uopšte u mogućnosti da komentariše predsjednika Vučića i poteze Srbije. Mi Srbi kadrovima kao što je on niti smo vjerovali, nit' vjerujemo,  niti ćemo vjerovati."

Vidović ističe da ga čudi što zamjenik ministra iz reda srpskog naroda, gospodin Goganović nije reagovao. 

"Mogu reći slobodno da mu je to na sramotu. Narod očekuje da on radi svoj posao. Kadrovi poput Heleza sa ovakvim izjavama samo nas udaljavaju, bukvalno pomažu da što prije izađemo iz BiH", jasan je Vidović.

Ističe da Helez zaboravlja da je Republika Srpska u Narodnoj skupštini donijela odluku o vojnoj neutralnosti. "Mi se toga ne odričemo. Ako misli na predstavnike srpskog naroda da su umišljene veličine trebao bi znati da su to legalno izabrani predstavnici vlasti Republike Srpske" zaključio je na kraju Vidović.

  • 22:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:00 Серија: Ел Чапо (16+)

    Подвизи озлоглашеног нарко-боса.