Reagovao na izjavu

Vidović: Koliko se može vjerovati Zukanu Helezu ministru odbrane BiH koji je pravosnažno osuđivan za davanje lažne izjave?

  • Извор: АТВ
  • 07.04.2023. 18:20

Siniša Vidović, zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske raegovao je na izjave koje je za "Oslobođenje" dao ministar odbrane BiH Zukan Helez.

Vidović navodi da bi Zukan Helez trebao prvo pročitati zakone BiH odnosno, da je trebao do sada biti upoznat sa činjenicom da bez Republike Srpske ne mogu da se donose odluke.

"Da se on pita mi bi moguće nosili i slovo U na glavi."

Helez se dotakao i Vučićevih odluka i politike, a Vidović je na taj komentar jasno odgovorio: " Upitno je da li je on uopšte u mogućnosti da komentariše predsjednika Vučića i poteze Srbije. Mi Srbi kadrovima kao što je on niti smo vjerovali, nit' vjerujemo,  niti ćemo vjerovati."

Vidović ističe da ga čudi što zamjenik ministra iz reda srpskog naroda, gospodin Goganović nije reagovao. 

"Mogu reći slobodno da mu je to na sramotu. Narod očekuje da on radi svoj posao. Kadrovi poput Heleza sa ovakvim izjavama samo nas udaljavaju, bukvalno pomažu da što prije izađemo iz BiH", jasan je Vidović.

Ističe da Helez zaboravlja da je Republika Srpska u Narodnoj skupštini donijela odluku o vojnoj neutralnosti. "Mi se toga ne odričemo. Ako misli na predstavnike srpskog naroda da su umišljene veličine trebao bi znati da su to legalno izabrani predstavnici vlasti Republike Srpske" zaključio je na kraju Vidović.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.