Видовић:  Зукан Хелез је параноидна сјенка човјека или прикривени пљачкаш властитог народа

  • Извор: АТВ
  • 22.04.2024. 17:04

Зукан Хелез, министар одбране БиХ, изнова је под лупом због својих контроверзних активности. Јавност није остала нијема на његове скоре испаде и дозвољавање војне вјежбе у БиХ страним вехабијским параџематима.

 "Умјесто да служи као заштитник мира и стабилности, Хелез се чини опсједнут  паравојним формацијама, док своје сумњиве поступке прикрива нападима на друге. Позивам га да поднесе оставку због његове деструктивне улоге и подјеле народа БиХ, умјесто да их уједињује" реаговао је Синиша Видовић на посљедње провокацијске активности министра одбране БиХ Зукана Хелезе.

"Његове провокације према Републици Српској немају никакав позитиван исход, док се његова политичка тежина чини готово невидљивом и у Федерацији БиХ. Очигледно је да Хелез покушава да одврати пажњу са јавних набавки активностима које су  посљедица  сумњивих менталних способности због кориштења недозвољених супстанци," јасан је Видовић.

"Позивам на вјештачење његовог менталног здравља, како бисмо открили прави узрок његових поступака и зауставили даљу штету коју наноси БиХ. Док се Хелез труди да се представи као патриота, у суштини је само маска за његове пљачкашке радње и похлепу за моћи која ће му остати неостварена, "изјавио је Видовић.

Синиша Видовић је позивао Хелеза да преузме одговорност за своје поступке и поднесе оставку како би БиХ могла кренути напријед без терета његових контроверзних одлука.

Подсјећамо Хелез је омогућио припадницима иностраних вехабијских параџемата да вјежбају гађање из ватреног оружја на полигону код касарне "Миралем Југо". Локални хрватски портали пишу да се ради о групи повезаној са ултрарадикланим вехабијским покретом која је из иностранства стигала у Федерацију БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм