FBiH

Vojin Mijatović preuzima policiju?

  • Izvor: ATV
  • 28.03.2023. 11:55

HDZ i stranke osmorke su prošle sedmice u Mostaru dogovorili podjelu resora nove Vlade FBiH, a Ministarstvo unutrašnjih poslova koje pripada SDP-u mogao bi preuzeti Vojin MIjatović.

HDZ-u su pripala Ministarstvo finansija, Ministarstvo pravde, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo prometa i komunikacija, Ministarstvo kulture i Ministarstvo prostornog uređenja.

SDP-u će pripasti Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, MInistarstvo obrazovanja i Ministarstvo razvoja, preduzetništva i obrta.

Naša stranke je ranije objavila da će u svom Ministarstvu okoliša i turizma kandidovati Nasihu Pozder. Narod i pravda će dobiti važno Ministarstvo za rad i socijalnu politiku na kojem će biti Adnan Delić kako je i planirano.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je objavila da su dobili dva ministarstva. Za Ministarstvo energije, rudarstva i industrije će kandidovati Adisa Bubala koji se bavio rukovodećim pozicijama u Elektroprivredi BiH, a u Ministarstvo za pitanja boraca i invalida kandiduju Hasana Handžića, dobitnika Zlatnog ljiljana i ratnog vojnog invalida.

NES će također voditi dva ministarstva, a to su Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva gdje su imenovali Zuhara Porčića i Ministarstvo trgovine gdje je predložen Anel Kljako.