Donesena odluka

VSTS: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

  • Извор: СРНА
  • 07.09.2023. 12:59

Visoki sudski i tužilački savjet BiH imenovao je više nosilaca pravosudnih funkcija u BiH.

Odluka je donesena na dvodnevnoj sjednici, održanoj juče i danas u Sarajevu.

Na nivou BiH, za sudije Suda BiH imenovani su Samra Akova, Dragan Vukajlović i Mirza Đozo, te Safet Hrapo i Feđa Fejzagić za tužioce Tužilaštva BiH.

Na nivou Republike Srpske, na poziciju sudije Okružnog suda u Doboju imenovana je Ognjenka Cvijanović, Okružnog suda u Istočnom Sarajevu Јelena Okuka, Okružnog privrednog suda u Banjaluci Sanja Čegar i Radomir Milaković, Osnovnog suda u Zvorniku Lejla Golijanin i Osnovnog suda u Vlasenici Darko Božić, a na poziciju tužioca Okružnog javnog tužioca u Istočnom Sarajevu imenovana je DŽenita Bečirović.

Na nivou Federacije BiH, za sudije Opštinskog suda u Sarajevu imenovani su Aleksandra Kolašinac, Anida Saračević, Nermina Hadžiomerović i Selma Ćemalović, dok su Amir Sobo i Dalibor Tikvina imenovani za sudije Opštinskog suda u Zenici.

Iz VSTS-a navode da su pri donošenju odluke o imenovanju uzeli u obzir kriterijume poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti nepristranog, savjesnog, marljivog, odlučnog i odgovornog obavljanja dužnosti.

Pri imenovanju, VSTS BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost polova.

Novoimenovani nosioci pravosudne funkcije će stupiti na dužnost 2. oktobra.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)