Šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Amerika štiti one koji mi prijete

  • Извор: АТВ
  • 25.03.2023. 14:51

Pričajući o slobodi govora, šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH, Sanja Vulić, navela je vlastiti primjer iz marta mjeseca 2020. godine, gdje je putem Fejsbuka pretrpjela jezive prijetnje.

Ona je, kako kaže, slučaj odmah prijavila nadležnoj Policijskoj upravi Doboj.

Brzom reakcijom policije, utvrđeno je ko stoji, kako iza Fejsbuk grupe, tako i profila, s kojih su upućene prijetnje Vulićevoj. Kako je navedeno, IP adresa profila locirana je u Americi.

Sve je dalje proslijeđeno na OJT Doboj.

Ovo tužilaštvo je putem Ministarstva pravde Srpske, nadležnom organu SAD-a uputilo zamolnicu za pružanje međunarodne pravne pomoći. Međutim, odgovor tamošnje institucije bio je da oni ne mogu pokrenuti krivični postupak.

- Ja sam 2020. godine preživjela torturu gdje sam putem društvene mreže Fejsbuk dobijala prijetnje. Advokat je podnio tužbu i prijavio sve to policiji. Tužilaštvo mi je juče poslala odgovor da oni ne mogu pokrenuti krivični postupak protiv tih određenih lica iz razloga što Ministarstvo pravde Amerike ne može odati podatke o tim licima koji su vlasnici tih lažnih naloga jer to nije u skladu sa Ustavom SAD. Znači, trebalo se desiti da me neko ubije, pa da bude osnova za istragu i da kažu e to je ta osoba. Oni žele da ovdje vrše torturu, da nam provode šta je dobro, šta nije. Pa da mi kažemo, to je velika sila i mi ih moram poštovati, e pa ne moramo - kazala je Vulićeva te navela još jedan primjer prijetnje:

- Jedna medijska kuća pozove na moje ubistvo i kažu to je pod okriljem satire. Tužilaštvo kaže mi se tu ne možemo petljati, a RAK kaže nije to naša nadležnost, a onda dođe urednik i kaže  da je napisao da je to satira. To nije sloboda medija, nego direktno ugrožavanje života - navela je Sanja Vulić.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)