Gost Centralnih vijesti

Vulić: Izetbegović jedini ne želi mir, Šmit shvatio da su ga bošnjački političari lagali

  • Извор: АТВ
  • 21.08.2022. 20:34

Jedini ko ne želi mir u BiH je upravo Bakir Izetbegović, rekla je gost Centralnih ATV vijesti poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Sanja Vulić.

Ona je naglasila da je sve ono što lider SDA radi u posljednje vrijeme samo vapaj i pokušaj da ponovo osvoji vlast na izborima.

"Svima je opštepoznato koliko je razjedinjeno stanje u SDA i koliko su oni zaista u velikim svojim unutrastranačkim problemima. Ali to sigurno nije razlog na pozivanje na sukob, na ponovno zveckanje oružjem. To je krajknje necivilizacijski i nije u skladu sa demokratijom i svim principima dejtonske BiH za koju bismo se svi trebali zalagati", rekla je Vulićeva.

Naglasila je da se u Republici Srpskoj zagovara mir i suživot.

"Mi smo za dejtonsku BiH koja očito nije po mjeri Bakira Izetbegovića iz njemu znanih razloga", dodala je poslanik u PD PS BiH.

Najtužnije je, dodaje ona, što iz međunarodne zajednice ćute na Izetbegovićeve prijetnje.

"Oni samo sve to nijemo posmatraju i saučesnici su kada je u pitanju kreiranje politika SDA i sva ona mržnja koja je usmjerena ka Republici Srpskoj i srpskom narodu, ali dobrim dijelom i ka hrvatskom narodu. To jasno govori o kakvoj nedemokratiji se radi u zajednici dva entiteta i tri naroda i koliko je dio međunarodne zajednice u sprezi sa SDA i svemu onome što se zove ambicija ka islamskoj BiH", naglasila je.

Govoreći o ponašanju Kristijana Šmita i njegovom nedavnom nastupu na kojem je izgubio sve konce, Vulićeva je rekla da tako nešto niko i nikada sebi ne bi trebalo da dozvoli.

Dodala je da je i sam Šmit shvatio da u političkom Sarajevu nema saveznike.

"Drago mi je što je i sam Kristijan Šmit shvatio da u političkom bošnjačkom Sarajevu nema saveznike i sve ono što su mu govorili zapravo su lagali. Da je bar dio onoga što su mu govorili došli bismo u fazu nekakvog dijaloga i sa samim turistom u BiH", rekla je Vulićeva.

Kompletno gostovanje Sanje Vulić u Centralnim vijestima ATV-a pogledajte u nastavku.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм