Poslanik SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Mandat nam ne daje CIK, već narod Srpske, ne treba mi lažni osmijeh članova CIK-a

  • Извор: АТВ
  • 14.11.2022. 19:16

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da ljudi koji nemaju iskustvo u izbornom procesu i koji su mimo procedura izabrani u CIK BiH i ne treba da dodjeljuju mandate poslanicima u Predstavničkom domu parlamenta BiH i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, jer su njima mandate dodijelili građani Republike Srpske.

Novoizabranom poslaniku SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslavu Vujičiću koji je rekao da je sertifikat za funkciju na koju je izabran preuzeo u Sekretarijatu parlamenta BiH i da ne zna zbog čega se CIK odlučila da na ovaj način dodjeljuje sertifikate, Vulićeva je poručila da je Republika Srpska uređena, za razliku od zajedničkih institucija BiH u kojim ništa ne funkcioniše, pa ni CIK.

"Nama mandat ne daje CIK već narod Republike Srpske, te samim tim nema potrebe za njihovim prisustvom kada se tehnički okupljamo da radimo za šta smo birani. Nikakve svečanosti i nikakvo davanje na važnosti većeg od potrebnog. CIK ćemo gledati kada se bude raspravljalo o njihovom izvještaju o radu, do tada bi to bio nepotrebni politički mazohizam", naglasila je Vulićeva.

Ona je naglasila da je lično zahvalna Sekretarijatu za uručeno uvjerenje.

"Ne treba mi lažni osmjeh vječitog člana CIK-a, niti savjetnice Mirka Šarovića koji i danas kažnjavaju Doboj zbog sjajnog rezultata Milorada Dodika", naglasila je Vulićeva.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.