Tema dana

Vulić: Pozitivna energija SNSD-HDZ-osmorka usmjerena ka razvoju

 • Izvor: ATV
 • 29.12.2022.21:00

Sanja Vulić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, rekla je da je realno za očekivati da se Savjet ministara BiH formira do kraja januara, imajući u vidu da je Borjana Krišto dobila podršku na mjesto predsjedavajuće Savjeta ministara.

Trenutno je poznato da će Elmedin Konaković iz Naroda i pravde biti ministar inostranih poslova, kaže Vulićeva. Dodaje da je HDZ po tom pitanju malo tajnovit, a što se tiče SNSD-a, sugurno je da će Zoran Tegeltija dobiti resor finansija i trezora.

„Ono što je najpozitivnija stvar novog tima, SNSD, HDZ i 'osmorka' jeste ta pozitivan energija koja je usmjerena ka razvoju entiteta i Brčko distrikta, gdje je naš glavni cilj da se manemo one politike koju je provodila SDA, odnosno podizanje nacionalnih tenzija i prepucavanje. Oni su bili u sprezi sa opozicijom iz Republike Srpske koaj im je pomagala u tom neresu. Samo su išli i kukumakali međunarodnoj zajednici kako je SNSD kočničar, kako je Milorad Dodik loš momak. Sad svi imaju priliku da vide da SNSD nije kočničar, da mi želimo dobor za sve građane u BiH, naravno, sa naglaskom na građne u Republici Srpskoj. Mi druge ne diramo, svoje čuvamo i poštujemo i nikom ne stajemo na put da se razvija“, izjavila je Vulićeva za ATV.

Ona je rekla da je Republika Srpska, otkad je SNSD na vlasti, dokazala da može da radi, razvija se. Izgrađeni su putevi, vrtići, zdravstvene ustanove, a mnogo toga je još u planu kako bi građani imali „svjetske uslove za življenje“.

„Ono što je dobra stvar, mi smo iskreni jedni prema drugima, svi želimo razvoj svojih entiteta i dobor svojim građanima i ne vidim razlog da mi ulazimo u sukobe, niti da se bavimo ispraznim pričama, što je SDA konstantno radila. Koliko SDA vapi za vlašću najbolje vam pokazuju sve ove sad insinuacije, oni zapravo pokušavaju da poljuljaju 'osmorku', non-stop ih provociraju. Sigurna sam da 'osmorka' neće pasti na provokacije SDA i da će ostati istrajna u dogovoru SNSD-HDZ-'osmorka'“, navela je Vulićeva.

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.