СНСД

Вулић: Сљедбенику нацистичке идеологије најбоље да спакује кофере, Срби најбоље знају како такви "штите"

  • Извор: СРНА
  • 07.12.2023. 12:42

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да су три конститутивна народа и остали у БиХ изабрали своје политичке представнике који ће да их представљају и штите њихове интересе, тако да не зна ко је Кристијан Шмит да себи даје за право да изјављује да ће он да "штити БиХ и њено становништво" ако то, како је рекао, буде потребно.

"Ко је Кристијан Шмит да било кога брани у БиХ? Сљедбеник нацистичке идеологије би некога да 'штити'!? Срби током своје историје веома добро знају каква је то идеологија, али и како се данас понашају њени сљедбеници, а посебно како 'штите'", истакла је Вулићева.

Она је рекла за Срну да ће врло радо подсјетити Шмита на његову срамну политичку каријеру обиљежену низом скандала, а највећи је када се као државни секретар за одбрану залагао да рехабилитује Вернера Молдерса, нацистичког пилота Луфтвафеа ратног ваздухопловства нацистичког њемачког Вермахта.

Нобило: Шмит ће бити кључни свједок - мораће објаснити ко га је именовао и откуд му овлашћења

Нобило: Шмит ће бити кључни свједок - мораће објаснити ко га је именовао и откуд му овлашћења

"И сада би један такав, који је мимо свих процедура дошао у БиХ, лажно се представљајући за високог представника, некога да штити. Исти онај који доноси законе, наређује судске процесе против легално изабраних представника Републике Српске, пријети, уцјењује... Не знам шта је сљедеће, можда да донесе закон да сви Срби морају да носе жуте траке око руке. Ништа нас од њега не може изненадити, па ни то", нагласила је Вулићева.

Она је рекла да се с разлогом пита да ли је Шмит дошао у БиХ са жељом да заврши оно што његови претходници нису завршили 1945. године.

Одгођен главни претрес

Одгођен главни претрес

Након јучерашњег признања да је нелегално дошао у БиХ, односно да има потврду, боље речено, аусвајс Савјета за имплементацију мира (ПИК) који је недејтонска категорија и нема правног овлашћења да именује високог представника, рекла је Вулићева, њемачком туристи би било најпаметније да спакује своје кофере и врати се кући.

"Једино што може бар мало спасити сљедбеника нацистичке идеологије од даљег срозавања и дебакла је то да побјегне из БиХ главом без обзира и своју срамну каријеру, коју је закуцао у БиХ, заврши сакривен у мишијој рупи у неком селу у Баварској", оцијенила је Вулићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм (Р)

    'Документарни програм (Р)