Poslanik SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Zvizdić nastavlja da mobinguje zaposlene iz reda srpskog i hrvatskog naroda

  • Izvor: Srna
  • 29.10.2021.17:00

Samostalni poslanik, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentrane skupštine BiH Denis Zvizdić i njegov kabinet vrše odmazdu nad sekretarima koji dolaze iz reda srpskog i hrvatskog naroda, izjavila je Srni poslanik SNSD-a u ovom domu Sanja Vulić.

 Vulićeva je pojasnila da su sekretari ti u čijoj nadležnosti je Sektor za odnose s javnošću, ali kabinet Denisa Zvizdića je sve privatizovao.

"Od trenutka preuzimanja predsjedavanja, Zvizdić je svoj kabinet stavio iznad sekretara oba doma. Niti ih šta pita, niti u šta uključuje! Naravno, da to nije u skladu sa zakonima i poslovnicima, a Zvizdić nastavlja praksu mobinga nad zaposlenima. To je radio i kao predsjedavajući Savjeta ministara kada je zaposlene Srbe i Hrvate rastjerao kao siročiće iz kabineta, maltretira ih na način tzv. praznog stola. Danas isti scenario - monopol i jednonacionalnost Zvizdiću su najbliskiji", ukazala je Vulićeva.

Ona je navela da je na zvaničnom sajtu Predstavničkog doma navedeno da se "visoki predstavnik" obratio poslanicima i upitala ko je visoki predstavnik u BiH.

"Valentin Incko je naprasno otišao uz vreću novaca. Možda Denis Zvizdić zna od koga je nagrađen", rekla je Vulićeva.

Ona je naglasila da Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije dom Federacije BiH, iako ga pokušavaju pretvoriti u to, i iako je sve manje Predstavnički dom.

"Nadam se da će bar Kristijan Šmit imati dostojanstva i priznati da u Savjetu bezbjednosti nije verifikovan, samim tim i nije visoki predstavnik. Možda je samo slabije sreće, pa gdje god ga predlože, nikako da bude verifikovan", navela je Vulićeva.

Tagovi: