Министри нису бирали ријечи

Хелез и Нешић се "почастили": Ко користи наркотике, а коме је алкохол пореметио стање ума?

  • 23.09.2023. 19:10

Министри Зукан Хелез и Ненад Нешић почастили су један другог. Хелез каже да Нешић користи наркотике, Нешић одговара - алкохол је Хелезу пореметио стање ума.

Све је почело током Хелезовог гостовања на једној сарајевској телевизији гдје се острвио на Нешића.

Поново је изнио и само њему знане информације да Милорад Додик планира бијег. Мада када, гдје ни што Хелез није одговорио, јер наводно не може износити такве инфомације. Зато је на Нешићев рачун изнио шта је имао.

"Што се тиче Нешића, Нешићу зависи колико потегне овог бијелог, тако реагује. Прво, мени треба логопед да би радио са Нешићем да бих ја разумио шта он каже. Ако пажљиво пратите човјек очито има проблема", каже министар одбране у Савјету министара БиХ.

Зукан Хелез је брука не само Савјета министара, не само странака 'тројке', него читаве БиХ, каже Ненад Нешић. Алкохол му је изгледа помутио стање ума, једино тако могу објаснити промјене у његовом понашају,  поручује Нешић. 

"Зукан Хелез је један алкос и насилник и до таквог човјека се могу само очеквиати овакве прозивке које не одговарају истини. Нажалост, са људима као што је Зукан Хелез, коме је сасвим нормално да редовно посјећује судове због свог насилништва се овако нешто могло и очекивати. Али, сматрам да је вријеме да се и државно Тужилаштво, Тужилаштво БиХ позабави изјавама Хелеза у која јасно каже да сарађује са са страним обавјештајним службама што је у супротности са кривичним законом", каже Ненад Нешић, министар безвједности у Савјету министара БиХ.  

Признао је Хелез и да сарађује са страним обавјештајним службама, што је кривично дјело, поручује Нешић. 

Демонтиране су, каже његове лажи да има обавјештајни податак да Додик припрема бијег у иностранство. Сам је имплицитно признао да такве дезинформације планира за инетерс страних обавјештајних служби-поручује Нешић.

Симптоматично је и да је се Хелез острвио на политичаре из Српске баш на дан када је Суд БиХ потврдио оптужницу против Ферида Буљубашића, високог функционера СДП-а због ратног злочина почињеног над Србима у Јошаници код Фоче. Буљубашић је био и шеф Kабинета бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића, такође СДП-овца.

Пратите нас и путем Вибера