Branimir Kojić

Zahtjev za izručenje Mahmuljina zavaravanje javnosti

 • Izvor: Srna
 • 24.03.2023. 10:03

Zahtjev za izručenje osuđenog ratnog zločinca Sakiba Mahmuljina iz Turske samo je zavaravanje javnosti, ruganje porodicama stradalih i pokazatelj da ne postoji volja da odsluži zatvorsku kaznu, izjavio je predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

Nakon što je Sud BiH zatražio od Turske izručenje Mahmuljina, Kojić je rekao da je mnogo vremena prošlo od trenutka kada je otišao u Tursku i da je do sada mogao dobiti državljanstvo, dislocirati se, promjeniti identitet.

- Slanjem nekih molbi Turskoj žele da se operu za svoje propuste i saradnju sa Mahmuljinom i pomoći da pobjegne. Želimo odgovor kada će Mahmuljin biti u zatvoru - kaže Kojić za Srnu

Kojić je objasnio da treba da objasne zašto mu nisu oduzeta dokumenta nakon izrečene presude i zašto mu nisu izrečene mjere zabrane napuštanja BiH, kao i da li je neko od službenika Suda kažnjen zbog tih propusta za koje porodice smatraju da su učinjene svjesno i to po nalogu SDA.

On je upitao i zašto ne rade ništa po pitanju izručenja Kemala Mehmedovića iz Austrije, kao i da je li je moguće da su svi koji su optuženi ili osuđeni za ubijanje Srba bolesni, pa im je omogućeno da se navodno liječe po inostranstvu ili da se konstantno odgađa suđenje u slučaju "Dobrovoljačka" zbog bolesti optuženih.

Kojić pita i dokle će Sudu BiH biti ista matrica za amnestiranja svih onih koji su ubijali Srbe.

Tagovi:
 • 07:00 Serija: Kolo sreće (R)

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.

 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Da li će ljubav pobijediti dugo željenu osvetu? Može li nemoguća ljubav doživjeti srećan kraj? Nova turska serija "Prevrtljivo srce" na programu ATV-a!.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Kuhinjica na otvorenom

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina