Branimir Kojić

Zahtjev za izručenje Mahmuljina zavaravanje javnosti

 • Извор: СРНА
 • 24.03.2023. 10:03

Zahtjev za izručenje osuđenog ratnog zločinca Sakiba Mahmuljina iz Turske samo je zavaravanje javnosti, ruganje porodicama stradalih i pokazatelj da ne postoji volja da odsluži zatvorsku kaznu, izjavio je predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

Nakon što je Sud BiH zatražio od Turske izručenje Mahmuljina, Kojić je rekao da je mnogo vremena prošlo od trenutka kada je otišao u Tursku i da je do sada mogao dobiti državljanstvo, dislocirati se, promjeniti identitet.

- Slanjem nekih molbi Turskoj žele da se operu za svoje propuste i saradnju sa Mahmuljinom i pomoći da pobjegne. Želimo odgovor kada će Mahmuljin biti u zatvoru - kaže Kojić za Srnu

Kojić je objasnio da treba da objasne zašto mu nisu oduzeta dokumenta nakon izrečene presude i zašto mu nisu izrečene mjere zabrane napuštanja BiH, kao i da li je neko od službenika Suda kažnjen zbog tih propusta za koje porodice smatraju da su učinjene svjesno i to po nalogu SDA.

On je upitao i zašto ne rade ništa po pitanju izručenja Kemala Mehmedovića iz Austrije, kao i da je li je moguće da su svi koji su optuženi ili osuđeni za ubijanje Srba bolesni, pa im je omogućeno da se navodno liječe po inostranstvu ili da se konstantno odgađa suđenje u slučaju "Dobrovoljačka" zbog bolesti optuženih.

Kojić pita i dokle će Sudu BiH biti ista matrica za amnestiranja svih onih koji su ubijali Srbe.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.