Danas

Zasjeda Savjet ministara: O politici plata zaposlenih u institucijama BiH

  • Извор: СРНА
  • 05.04.2023. 07:35

Savjet ministara održaće danas sjednicu na čijem je dnevnom redu Prijedlog odluke o usvajanju politike plata i naknada u institucijama BiH za period 2023-2026. godine.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o izmjeni Odluke o okvirnim kriterijumima za dodjelu novčane nagrade zaposlenim u institucijama BiH za taj period.

Pred ministrima će biti i prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa za izmjenu odluke o imenovanju članova Koordinacionog tijela BiH za problematiku odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore.

Savjet ministara će razmatrati i prijedlog Ministarstva bezbjednosti za izmjenu odluke o imenovanju delegacije BiH pri Komitetu eksperata Savjeta Evrope za evaluaciju borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Nikad skuplji 1. maj: Meso za roštilj minimum 50 KM

Nikad skuplji 1. maj: Meso za roštilj minimum 50 KM

Predviđeno je i razmatranje više informacija i izvještaja, između ostalih o stanju u oblasti migracija u BiH za januar ove godine, te o namjenskom utrošku sredstava rezerve u skladu sa odlukom Savjeta ministara BiH za 2022. godine.

Među predloženim tačkama dnevnog reda su i Četvrti nacionalni izvještaj BiH o klimatskim promjenama i Treći dvogodišnji izvještaj BiH o emisiji gasova sa efektom staklene bašte u skladu sa Okvirnom konvencijom UN o klimatskim promjenama, kao i izvještaj o sprovođenju Zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme za 2022. godinu.

Početak sjednice zakazan je za 11.00 časova, navedeno je na sajtu Savjeta ministara.

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.