Приједлог Бењамине Карић

Здравко Чолић предложен за Шестоаприлску награду града Сарајева

  • Извор: АТВ
  • 20.01.2024. 19:09

Овогодишњи приједлог градоначелника Сарајева Бењамине Карић за додјелу Шестоаприлске награде Града Сарајева је регионална поп звијезда Здравко Чолић. Своје узбуђене је подијелила и на друштвеној мрежи Икс

“Предложила сам да се Здравку Чолићу додијели Шестоаприласка награда Града Сарајева у 2024. години, као појединцу са значајним остварењима и резултатима рада у области културе и умјетности. Никад није заборавио свој град и амбасадор је нашег Сарајева свуда по свијету", навела је она.

Сарајлије, иако радо гледају Чолићеве концерте, негодују овај приједлог. Како пишу у коментарима не одобравају награду неком ко је отишао из Сарајева '90их И ко није био уз њих у ратним временима. 

-“Гдје се предлажу кандидати и ко може предлагати? Мислим да је професор Френсис Боил, који је заступао Босну против Србије на Међународном суду правде и то ЏАБЕ, заслужио неко признање. А не неки пјевачи који су испарили кад је почела агресија на БиХ.”

-“Чолић је побјегао у град који је организирао и логистичку осигуравао опсаду Сарајева и тамо ни ријеч није рекао о томе. Само је пјевао. И да је Сарајево попустило он би и даље пјевао и ништа не би рекао о томе.”

-“Занимљиво је да за Сарајево у рату није био ниједан протестни концерт на којем је учествовао Чолић, тада нешто није дизао свој глас . 1999-е када је бомбардована Србија одмах је дигао глас и учествовао на концертима.”

-“Опрости Бењамина што Сарајлије не дијеле твоје одушевљење, јер очекују да награду града Сарајева добије особа која ДОПРИНОСИ граду, а не у кога је неко заљубљен.”

-“Мислим гђо Карић, да није најбољи избор и да још једном размислите. Требао би то бити неко, који је доприносио и који још доприноси Граду у континуитету, као задати критеријум.”

-“Имаш још 300.000 протјераних СРБА па питај их можда имају и они неке желе.”

-“Чола је гледао Сарајево преко снајпера”

-“Чола нема једно 30 година никакве везе са Сарајевом, нити га промовише. Отишао је почетком агресије, не у Пенсилванију - него у Београд. Одакле ти навиру ове идеје. Боље да се побринете да велики јунак одбране БиХ Јован Дивјак добије коначно у Сарајеву улицу.”

Шестоаприлска награда Града Сарајева додјељује се сваке године на дан 6. априла истакнутим појединцима, групама и колективима за значајна остварења и изузетне успјехе у раду, постигнуте у свим подручјима друштвеног живота.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина