Епископ Сергије

"Живот постао Ријалити па је дозвољено да Њемачка буде носилац фамозне резолуције"

  • Извор: СРНА
  • 25.05.2024. 15:40

Живот је постао најобичнији ријалити у којем је дозвољено све, чак и то да Њемачка у УН буде предлагач фамозне резолуције о Сребреници, заборављајући колико је починила злочина само у прошлом вијеку, рекао је Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије.

Владика је истакао како Бошњаци ликују поводом те резолуције, а да је уз њих Америка која је бомбардовала муслимански свијет у Ираку, Сирији, Либији, Србе у БиХ, Србију и завађа балканске народа.

"Невино проливену крв Америка покушава сапрати резолуцијом о Сребреници, али мало је то воде за руке крваве до лаката. И баш те крваве руке цјеливају бошњачки политички прваци, чији народ неће отићи да живи у Америку већ ће, као и до сада, остати живјети заједно са Србима", нагласио је епископ Сергије.

Додик: Историјска грешка што су Срби ушли у Југославију

Додик: Историјска грешка што су Срби ушли у Југославију

Хрватска је, додао, ваљда по инерцији одмах стала уз Њемачку, баш као и 1941. године, наводећи како би, да су живи, Хитлер и Павелић били поносни, јер су њихови насљедници опет стали једни уз друге, и то опет против Срба.

"Уз Србе су остали Руси, Кинези и више од пола слободарског свијета који још нормалност држи у уздама својих руку", истакао је владика.

Према његовим ријечима, док народи на овим просторима сами не схвате да је свјетским силама само стало до њих самих и њихових себичних интереса, ни овдје неће бити боље.

"Вријеме је да се, коначно, окренемо једни другима, да отворено поразговарамо о ономе што нас тишти, раздваја и политички сукобљава, јер боље је и то него да други, преко нас и преко наше крви, бију своје битке и ратују своје ратове", истакао је владика.

Амиџић: Озбиљна побједа то што 109 земаља није подржало антисрпску резолуцију

Амиџић: Озбиљна побједа то што 109 земаља није подржало антисрпску резолуцију

Указао је и да је одавно познато да у свијету нема правде за све већ само за неке, а да се истина бездушно гази и да се лаж проглашава истином, што се могло и увјерити протеклих деценија.

Према његовим ријечима, свијет је дубоко огрезао у сопственом лудилу које се покушава представити као нормалност, а неприхватање такве "нормалности" проглашава се лудошћу, објављено је на сајту Епархије бихаћко-петровачке.

"У наше вријеме преокрећу се све вриједности. На позорници свјетског бесрамља, злочинци критикују злочине, жртве постају злочинци а злочинци жртве", рекао је владика.

Владика Сергије дотакао се и Евросонга за који каже да је постао све друго осим фестивала европске музике и да је најтеже погодити ко је мушко, а ко је женско.

Стаменковски: Српска и Србија једна породица

Стаменковски: Српска и Србија једна породица

"Евросонг је постао парадигма пропасти у коју Европа, та некад стара дама, одавно тоне. Само се чини да је дно предубоко, много дубље него што смо то до јуче могли појмити", оцијенио је епископ Сергије.

Пратите нас и путем Вибера