Akcija policije

67 vozača sankcionisano zbog neposjedovanja zimske opreme

  • Izvor: ATV
  • 25.11.2022.09:39

U okviru pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu posjedovanja zimske opreme, PU Gradiška sankcionisala je 67 vozača.

"Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, ukupno su kontrolisali 97 vozila, kojom prilikom je sankcionisano 79 vozača. Od ukupnog broja sankcionisanih vozača, 67 vozača je sankcionisano zbog neposjedovanja zimske opreme, a 12 vozača je sankcionisano po ostalim osnovama. Policijska uprava Gradiška, podsjeća sve vozače motornih vozila, da je stupanjem na snagu novog ,,Pravilnika o saobraćaju u zimskim uslovima“ propisano, da učesnici u saobraćaju,  u periodu od  01. novembra tekuće godine do 01. aprila naredne godine, bez obzira na vremenske uslove, na svojim motornim vozilima moraju imati odgovarajuću zimsku opremu i moraju je koristiti u zimskim uslovima", stoji u saopštenju policije.

Iz PU Gradiška najavljeno je da će i u narednom periodu biti nastavljeno sa kontrolom zbog čega apeluju na vozače da poštuju zakonske obaveze.