Бањалука

АТОС БАНК и МУП Српске представили први видео у низу на тему безбједности клијената

  • Извор: АТВ
  • 18.04.2024. 12:39

Једно од основних начела АТОС Банке је безбједност и заштита клијената, те се својим континуираним напорима годинама уназад труди да заштиту података клијената подигну на ниво стратешке функције.

"Из тог разлога заједно са Министарством унутрашњих послова већ мјесецима радимо на подизању свијести о сигурности клијената и њихових података, те  представљамо први едукативни видео у низу којим желимо да укажемо на злоупотребу података путем СМС порука. Smishing (скраћено од "SMS phishing") је облик преваре у којем нападачи користе СМС поруке како би преварили људе и добили њихове личне податке попут бројева кредитних картица или других осјетљивих података. С обзиром на то да је ова врста преваре све чешћа, АТОС БАНК у сарадњи са МУП-ом Републике Српске представља видео који приказује како препознати smishing, те како се заштитити од њега и сачувати своје личне и финансијске податке од потенцијалних превара овог типа“ саопштили су овим поводом из Службе маркетинга и комуникација АТОС БАНК.

На овај начин АТОС БАНК жели да своје клијенте и остале грађане подсјети да воде рачуна о безбједности својих података, те да се достављам својим личних података излажу крађи идентитета и злоупотреби од стране криминалних лица и група. 

Из Банке наглашавају да од својих клијената АТОС БАНК а.д. Бања Лука никада није и неће тражити приступне податке, податке о рачунима, картичним подацима, нити било какве личне податке, електронском поштом, телефоном, СМС порукама и сличним каналима.


Пратите нас и путем Вибера