Saša Bursać

Auto-put Banjaluka-Prijedor ogromna kapitalna investicija

  • 19.12.2018. 12:36

Izgradnja auto-puta Banjaluka-Prijedor ogromna je kapitalna investicija koja će Prijedoru omogućiti otvaranje prema drugim regijama u BiH, Srbiji i prema EU, rekao je danas predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Saša Bursać.

Bursać je zahvalio Miloradu Dodiku, koji je bio predsjednik Vlade i predsjednik Repulike Srpske, Željki Cvijanović, koja je bila predsjednik Vlade, i Neđi Trniniću, kao resornom ministru, što su uradili sve što je potrebno da se od vizije dođe do potpisivanja ugovora o koncesiji za izgradnju ovog auto-puta. 

"Ovo je ogromna kapitalna investicija koja će nam, ako bude završena u roku, već od 2024. godine omogućiti otvaranje prema drugim regijama u BiH, Srbiji, prema EU i to će donijeti nešto novo i u Prijedoru", rekao je Bursać na konferenciji za novinare. 

Potpredsjednik Gradskog odbora SNSD-a Dražen Vrhovac istakao je da je riječ o najvećem projektu u posljednjih 50 godina koji je došao do faze finalizacije i potpisa. 

"Cijela mreža auto-puteva jasan je pokazatelj ravnomjernog razvoja Republike Srpske i to je preduslov i privrednih aktivnosti, ali i demografskih i svih drugih politika koje Vlada Republike Srpske sprovodi u kontinuitetu", istakao je Vrhovac. 

On je pozvao lokalnu vlast u Prijedoru da ubuduće što neposrednije sarađuje sa novoizabranom Vladom Republike Srpske, a sve za dobrobit svih građana Prijedora i regije. 

Zamjenik predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Dragoslav Kabić istakao je da se kontinuitet ulaganja Vlade Republike Srpske u Prijedor i prijedorsku regiju nastavlja i izgradnjom mosta na rijeci Savi i završetkom auto-puta Banjaluka-Gradiška. 

"Ovi projekti će doprinijeti povezivanju sa zemljama u okruženju i šire i stvoriti mogućnost za brži razvoj ovoj dijela Republike Srpske", rekao je Kabić.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм