ATV

Са руксаком на леђима и великом вјером

Бањалучанин који болује од рака пјешке кренуо у Београд на операцију

 • Извор: УНА ТВ
 • 28.10.2023. 13:22

Са једним руксаком на леђима и великом вјером у себе Бањалучанин Бране Моравац (54) кренуо је јутрос пјешке из Бањалуке у Београд.

Ову причу невјероватном чини чињеница да Моравац има рак и да је кренуо управо на операцију.

"Моја борба траје четири године. Имао сам већ двије операције, ова на коју идем је трећа. Добро сам поднио терапије и тренутно се добро осјећам. Иако се болест стално враћа, не губим наду и вјеру у оздрављење. Рак је упоран, али ја сам упорнији", рекао је Моравац за УНА ТВ.

Како наводи, дуго се спремао за овај пут пјешачивши свакодневно око 20 km, а вјерује да ће му требати скоро двије седмице да стигне до Београда. Каже да га у овом подухвату нису сви одмах подржали, али његова воља и жеља су биле јаче од брига и стрепњи.

"Циљ ми је да мотивишем друге да остварују своје снове и жеље, те да поручим да ништа није немогуће. Нарочито желим да покажем да рак не мора да значи крај и да никакве дијагнозе и стања не треба да нас отпишу", казао је Моравац.

У складу с тим, мотивисан једном кампањом из Србије, на свом руксаку одштампао је крилатицу "Рак је излечив".

Надамо се да ће сви који га препознају на путу, стати да га поздраве, пруже подршку, а можда и помоћ у виду одмора или преноћишта.Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

  ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

  Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

 • 22:00 Серија: Немирни (12+)

  Немирни је србијанска телевизијска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића, Један погрешан корак, а режирао ју је Дарко Николић.

 • 23:00 Серија: Мочвара (16+) (Р)

  Серија: Мочвара (16+) (Р)