Popis štete uglavnom završen

Banjaluka: Šteta od poplava na usjevima do 200.000 KM

  • 27.05.2019. 12:21

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je šteta na poljoprivrednom zemljištu i usjevima nastala u nedavnim poplavima procijenjena od 150.000 do 200.000 KM.

Radojičić je izjavio novinarima da je u poplavama od 12. do 14. maja bilo vrlo malo štete na stambenim objektima. 

On je naveo da je uglavnom riječ o pomoćnim objektima i vikendicama, te da je riječ o 15 do 20 objekata. 

Radojičić je rekao da je popis štete uglavnom završen i najavio da će sutra biti održana sjednica Štaba civilne zaštite na kojoj bi trebalo da budu usvojeni izvještaji. 

"Mi ćemo na sjednici Štaba procjenjivati kako podržati ili pomoći stanovništvo koje je pretrpjelo štetu", dodao je Radojičić. 

Prema odluci Skupštine grada Banjaluka od 20. maja, iz gradskog budžeta će za sanaciju štete biti izdvojeno oko milion KM, od čega je za domaćinstva i poljoprivredene površine planirano 160.000 KM, uključujući i troškove Civilne zaštite, za saniranje klizišta 200.000 KM, a 300.000 KM za obnovu saobraćajnica.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.