Svirepo ubijen

Bijeljina dobija spomenik posvećen dječaku Slobodanu Stojanoviću

  • Извор: АТВ
  • 21.11.2022. 19:25

Dječak Slobodan Stojanović koji je svirepo ubijen u odbrambeno-otadžbinskom ratu dobija spomenik u Bijeljini. Inicijativa je to predsjednika skupštine grada Bijeljina Aleksandra Đurđevića, a koja je usvojena na skupštinskog sjednici. Ovaj spomenik biće postavljen u parku na Gradskom trgu.

"Slobodan Stojanović je kanonizovan od strane Srpske pravoslavne crkve što daje dodatno na značaju i važnosti, zašto ta bista treba da bude u gradu Bijeljina i to neće biti samo bista Slobodanu Stojanoviću nego svoj tragično postradaloj djeci u ratovima koje ovdje nažalost imamo vrlo često", rekao je Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

Idejno rješenje, izrada spomenika i svi propratni radovi postavljanja spomenika i njegove montaže poklon su porodice Mirković koja se bavi kamenorezom. Drago Mirković izradio je preko 600 spomenika poginulim borcima, za šta je dobio i brojna priznanja Boračke organizacije Republike Srpske. Svojim rukama trenutno stvara i ovo djelo koje ce zauzeti posebno mjesto u centralnom dijelu grada.  

"Radi se o spomeniku koji je napravljen u našoj porodičnoj radionici u Bijeljini. Urađen je od granita, može se reći vrsne kategorije. Može trajati stotinama pa i hiljadama godina, a u sklopu tog spomenika je i reljef koji je finansirala boračka organizacija Republike Srpske. Reljef sa likom Slobodana Stojanovića", rekao je Drago Mirković, kamenorezac.

Na spomenik biće uklesane poruke umnih ljudi i znamenitih pjesnika. Njegova visina iznosiće 4 metra i 19 centimetara. Preostaje samo da Gradska administracija u najkraćem roku odgovori zahtjevima za odobrenje lokacije. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм