Prepucavanje gradonačelnika sa skupštinom

Bijeljina: Odluka o toplani na čekanju

  • Извор: АТВ
  • 18.04.2022. 20:27

Stečaj i otkazi. Tim se riječima ovih dana, dok priča o gradskoj Toplani, koristi gradonačelnik Bijeljine. Nakon završene sjednice skupštine grada Ljubiša Petrović je javno krivio skupštinsku većinu da je gurnula Toplanu u stečaj.

"Oni su javno preduzeć Toplana gurnuli u jako nezavidnu situaciju, u još goru situaciju gdje joj prijeti stečaj. Stečaj podrazumjeva da radnici ostanu bez posla" kaže Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

Sve je to još jedna u nizu predstava kojima Petrović, zarad političkih poena, zastrašuje radnike. Kaže to prvi čovjek gradske skupštine. Istina je, kaže Aleksandar Đurđević, da je gradonačelniku trebalo 60 dana da uputi  zahtjev da se tačka o sudbini gradske Toplane nađe na dnevnom redu skupštine.

"Ako pogledate dostavljene materijale za prijedlog odluke za pomoć gradskoj toplani, vi ćete vidjeti da je to sudsko poravnanje zaključeno 2.02., dakle 2. februara, a isto tako vidjećete da je gradska toplana se sa zahtjevom obratila Gradskoj upravi, 4.02., dakle 4.februara. Od tada pa do upućivanja ovog predloga u skupštinsku proceduru je prošlo preko 60 dana", kaže Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

Ovo nije prvi put da zahtjevi sličnog tipa stignu u 5 do 12. Reklo bi se da je to stil rada gradonačelnika Bijeljine, kaže to šeg Kluba odbornika SNSD-a Miroslav Milovanović. Nije moguće, poručuje, da se odluka, kojom nekome treba da se isplati više od 600.000 KM, uputi kao dopunska tačka dnevnog reda dan ranije.

"Stajalo je kod njega u ladici 7 dana, a dan pred skupštinu je donio materijal. Ponaša se neozbiljno, nekorektno. Sve je imao spremno 7 dana", kaže Miroslav Milovanović, šef kluba odbornika SNSD-a.

Đurđević kaže da je već danas pristupljeno proceduri sazivanja redovne sjednice. Pojasnio je I da vanrednu sjednicu Skupštine grada, koju je tražio gradonačelnik, nije bilo moguće sazvati, budući da je propisano da se takve sjednice održavaju izuzetno u slučajevima opasnosti što ovo nije. U naredna dva dana očekuje i sastanak sa direktorom Gradske toplane gdje će razgovarati o stanju u tom preduzeću.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.