Potpisali sporazum o saradnji

Bjelica-Žigić: Obezbijediti zaštitu žrtavama porodičnog nasilja

  • Извор: СРНА
  • 15.09.2022. 16:15

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i direktor fondacije "Lara" Radmila Žigić potpisali su sporazum o saradnji u zbrinjavanju žrtava nasilja u porodici u sigurnoj kući u Bijeljini, kojim se obezbjeđuje zaštita ovih žrtava.

Bjelica je rekao novinarima da je obaveza opštine da naredne godine budžetom obezbijedi neveliki iznos za funkcionisanje ove fondacije i njene Sigurne kuće u kojoj bi mogle biti smještene i žrtve porodičnog nasilja sa Sokoca.

- Ovo je preventivna mjera i da građani ove lokalne zajednice treba da znaju da nasilje u porodici nije dozvoljeno, da neće ostati nesankcionisano, a žrtve će imati podršku i zaštitu zajednice - poručio je Bjelica i dodao da će opština Sokolac ispoštovati preuzete obaveze.

Žigićeva je rekla da se ovim sporazumom rješavaju nedoumice finansiranja smještaja u Sigurnu kuću, da će olakšati pristup ženama i djeci sa područja Sokoca, ako bi zbog nasilja imali potrebu za ovakvim vidom smještaja.

Sugurna kuća Fondacije "Lara", osim smještaja, hrane i osnovnih higijenskih potreba korisnicima pruža besplatnu psiho-socijalnu, pravnu i medicinsku podršku.

Potpisivanju sporazuma o saradnji prisustvovali su predstavnik Osnovnog suda u Sokocu, Doma zdravlja "Dr Ljubomir Ćeranić", Centra za socijalni rad, Osnovne škole "Sokolac" i Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški".

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)