Potpisali sporazum o saradnji

Bjelica-Žigić: Obezbijediti zaštitu žrtavama porodičnog nasilja

 • Izvor: Srna
 • 15.09.2022.16:15

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i direktor fondacije "Lara" Radmila Žigić potpisali su sporazum o saradnji u zbrinjavanju žrtava nasilja u porodici u sigurnoj kući u Bijeljini, kojim se obezbjeđuje zaštita ovih žrtava.

Bjelica je rekao novinarima da je obaveza opštine da naredne godine budžetom obezbijedi neveliki iznos za funkcionisanje ove fondacije i njene Sigurne kuće u kojoj bi mogle biti smještene i žrtve porodičnog nasilja sa Sokoca.

- Ovo je preventivna mjera i da građani ove lokalne zajednice treba da znaju da nasilje u porodici nije dozvoljeno, da neće ostati nesankcionisano, a žrtve će imati podršku i zaštitu zajednice - poručio je Bjelica i dodao da će opština Sokolac ispoštovati preuzete obaveze.

Žigićeva je rekla da se ovim sporazumom rješavaju nedoumice finansiranja smještaja u Sigurnu kuću, da će olakšati pristup ženama i djeci sa područja Sokoca, ako bi zbog nasilja imali potrebu za ovakvim vidom smještaja.

Sugurna kuća Fondacije "Lara", osim smještaja, hrane i osnovnih higijenskih potreba korisnicima pruža besplatnu psiho-socijalnu, pravnu i medicinsku podršku.

Potpisivanju sporazuma o saradnji prisustvovali su predstavnik Osnovnog suda u Sokocu, Doma zdravlja "Dr Ljubomir Ćeranić", Centra za socijalni rad, Osnovne škole "Sokolac" i Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški".

Tagovi:
 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.