Istočno Sarajevo

Bogdanić: U toku završni radovi na izgradnji nove bolnice

  • 20.08.2018. 19:31

U bolničkom krugu radi se punom parom. Pri kraju su građevinski radovi na novoj bolnici u Istočnom Sarajevu. Gradilište je posjetio i ministar zdravlja Dragan Bogdanić. Tvrdi da je zdravstvena ustanova, jedna od nareprezentativnijih, izgrađena u rekordnom periodu.

“Da svi koji su učestvovali u ovom objektu, od nas iz Vlade koji smo obezbjedili finasijska sredstva, pa sve do izvođača, mogu biti ponosni na ovakav jedan projekat koji se realizuje u jednom rekordnom kratkom periodu,“ rekao je Bogdanić.

Uveliko se radi na postavljanju vrata, podova i keramike, kao i na vanjskom uređenju. Za petnaestak dana sve bi trebalo da bude završeno, kada će se krenuti sa postavljanjem medicinske opreme, u vrijednosti od 10 miliona maraka. 

“Da će i dijagnostička oprema, i labaratorijska oprema, operacione sale i sve druge stvari biti potpuno nove, naravno kad kažem nove mislim i savremene,“ kaže Goran Todorović, direktor Bolnice Istočno Sarajevo.

Ministar Bogdanić danas se sastao, u Sarajevu, i sa ruskim ambasadorom sa kojim je dogovarao saradnu između Sankt Peterburga i Republike Srpske. Ruski doktori biće rado viđeni gosti i u novoj bolnici u Istočnom Sarajevu. Nove uslove čekaju i pacijenti.

“Znači će nam sve, život, pola života nam treba, da se možemo liječiti, sve što treba čovjeku da se izliječi je ta bolnica,“ kaže jedan od stanovnika Istočnog Sarajeva. 
“Pa, lijepa je, biće novi uslovi, aparati i uređaji,“ dodaje njegov sugrađanin.
"Stvarno, niti smo imali bolnicu, niti uslove za rad, mnogo će nam značiti,“ rekal je jedan od zaposlenih u bolnici.

Svečano otvaranje najmodernije bolnice u BiH, koje će ponijeti ime " Srbija ", trebalo bi da bude početkom oktobra. Tada će pacijenti Sarajevsko-romanijske regije moći da koriste sve zdravstvene usluge na jednom mjestu, što do sad nije bio slučaj.