Vozači ovih dana lakše dišu

Cijene goriva u značajnom padu

  • Извор: АТВ
  • 05.08.2022. 18:47

I vozači ovih dana lakše dišu. Cijena goriva nastavila je da pada. Svako pojeftinjenje, je pričaju vozači dobro došlo. Ne kriju ni da se nadaju još nižim cijenama.

"Ovo sad sve ide bolje i bolje, nadam se da će ponovo pasti na neku normalu ili čak ako može i ispod toga", rekli su građani.

Trenutna cijena benzina na pojedinim pumpama je 3 KM, dok je dizel 3 KM i 13 pfeninga.Stabilizacija se očekuje i u narednom periodu. Već sljedeće sedmice smanjenje se može očekivati za 10 do 13 pfeninga. 

"U narednom periodu dolazi do pada ulaznih cijena i samim tim do maloprodajnih cijena na benzinskim stanicama u Republici Srpskoj. Već unazad 25 dana imamo u kontinuitetu pad maloprodajnih cijena i dizela i benzina u prosjeku za 35-40 pfeninga, to je ono što možemo očekivati i u narednoj sedmici čak za 10 do 13 feninga", rekao je Dragan Trišić, predsjednik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske.

Niže cijene, reakcija su na pad cijena sirove nafte koja se ovih dana bilježi u svijetu. 

Gorivo u Srpskoj počelo je da pojeftinjuje od druge polovine jula, a u narednom periodu očekuje se da će cijene dizela biti više u padu.

Тагови:
  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм