Bijeljina

Đaci sigurniji uz policajce u školama

  • Извор: АТВ
  • 14.09.2023. 19:59

Stalno prisustvo policijskih službenika u školama, novost je od ove godine.

Učenici i profesori osjećaju se bezbjednije. Policijski službenici ulivaju povjerenje, te je ovo dobar potez, kažu nastavnici.

"Prethodne školske godine bili su policajci i djeca su se dobro uklopila, ako mislite da ima straha kod djece, nema. Policajci imaju jedan, da kažem, pedagoški pristup, a značajno je da su tu zbog bezbjednosti djece i osoblja", kaže profesor razredne nastave Milan Nikolić.

"Oni će biti konstantno prisutni u svim većim osnovnim školama, dok su za područne škole organizovani češći obilasci. Naravno da je glavni zadatak da se void računa o bezbjednosti te djece", rekao je Igor Kapikul, načelnik Sektora policije PS Bijeljina.


Avion prisilno sletio jer je putnik izazvao

Avion prisilno sletio jer je putnik izazvao "biološku opasnost"

Sa početkom školske godine pojačana je i frekvensija saobraćaja.

Neki učenici se po prvi put sureću sa samostalnim prelaskom ulice i tu je takođe značajno prisustvo policije.

Motiv je to i kampanje koju ovih dana MUP Srpske sprovodi u školama Srpske.

"Akcija se sprovodi početkom godine kada je najviše na putu od kuće do škole prisutna učenička generacija, za neke učenike, odnosno učenike 1. razreda ovo je prvi put učešće samostalno u saobraćaju i ovdje u školi smo izvršili predavanje na tu temu o njihovom ponašanju u saobraćaju, štetnim posljedicama i kako oni treba da se ponašaju u saobraćaju", kaže Vladimir Jović, pomoćnik komandira PS Bijeljina.

Na području grada Bijeljina, brojne su područne ali i gradske škole na glavnim saobraćajnicama, te je prisustvo policajaca znak sigurnosti da neće doći do neželjenih događaja koji bi ugrozili dječije živote, kažu u policiji.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: