Banka humanog mlijeka

Đajić: Uradili smo istorijski projekat

  • Izvor: RTRS
  • 27.09.2022.08:35

U Banjaluci je završen projekat adaptacije i opremanja prostora prve Banke humanog mlijeka i polikliničkog dijela Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

U projekat je uloženo oko milion i po maraka da bi bolesnoj i prijevremeno rođenoj djeci, bilo dostupno majčino mlijeko.

Sredstva za osnivanje prve Banke humanog mlijeka u Srpskoj prikupljena su u okviru humanitarne kampanje "S ljubavlju hrabrim srcima" koju je, na inicijativu Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece "Mrvice", pokrenula predsjednica Željka Cvijanović.

“Veoma sam ponosan zbog otvaranja prve Banke humanog mlijeka i polikliničkog dijela Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. Uradili smo istorijski projekat”, rekao je za RTRS Vlado Đajić, direktor UKC Srpske

On je pojasnio da je cilj osnivanja Banke humanog mlijeka da se prijevremeno rođenoj i teško bolesnoj djeci, kojoj nije dostupno majčino mlijeko, osigura donirano humano, majčino mlijeko.

Govoreći o otvaranju polikliničkog dijela Klinike za dječije bolesti Đajić je naveo da će otvaranjem ovog dijela Klinike biti olakšano i djeci i roditeljima.

“Sve će biti na jednom mjestu, a to ranije nije bio slučaj”, pojasnio je i dodao da UKC uvijek radi u interesu svojih pacijenata.