Vremenska prognoza

Danas u većini predjela kiša, na sjeveru suvo

  • Извор: АТВ
  • 18.01.2023. 08:25

U većini predjela Republike Srpske danas se očekuje oblačno sa kišom., osim na sjeveru Republike Srpske, u širom regionu Banjaluke, gdje će biti suvo vrijeme uz djelimično razvedravanje. Na jugu i ponegdje na sjeveroistoku ima jačih pljuskova. Vjetar na sjeveru i sjeverozapadu slab, na jugu i istoku jak do olujni južnih smjerova. Najjači udari se registruju u Hercegovini i na planinama.

Suvo vrijeme uz djelimično razvedravanje danas se očekuje na sjeveru Republike Srpske, u širom regionu Banjaluke. U ostalim predjelima oblačno sa kišom. Na jugu i ponegdje na sjeveroistoku ima jačih pljuskova. Vjetar na sjeveru i sjeverozapadu slab, na  jugu i istoku jak do olujni južnih smjerova. Najjači udari se registruju u Hercegovini i na planinama.  

Ujutru oblačno sa kišom. Ponegdje će biti i jačih pljuskova sa grmljavinom. Tokom prepodneva i sredinom dana dana padavine slabe, na sjeveru i sjeveroistoku će biti pretežno suvo uz sunčane periode, u ostalim predjelima povremena i slabija kiša. Popodne padavine ponovo jačaju u Hercegovini gdje će biti i pljuskova sa grmljavinom uz obilnije padavine, zatim i u sarajevsko-romanijskoj regiji. Uveče i u noći jača kiša će zahavtiti i severne predele. 

Vjetar u prvom dijelu dana umjeren do jak, u Hercegovini uz olujne udare, južni i jugozapadni. Na krajnjem sjeveru i severoistoku vetar slab do umeren. Кrajem dana vetar slabi. 

Maksimalna temperatura vazduha od 9°S na jugozapadu do 16°S istoku, u višim predjelima na zapadu od 5°S.

Najviše padavina u protekla 24 časa zabilježeno je u Gacku, 127.8 litara po metru kvadratnom, te u Čemernu i Nevesinju 116.1 odnosno 116.0 litara po metru kvadratnom.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм