Ново признање

Даринки Петровић и АТВ-у главна награда на Међународном фестивалу у Москви

  • Извор: АТВ
  • 11.12.2023. 19:32

Даринка Петровић и Алтернативна телевизија, са репортажом "Приче из Донбаса", су освојили главну награду на Међународном фестивалу за радове страних медија "Честный взгляд/The Honest View" у Москви.

На конкурс је било пријављено више од 200 радова из цијелог свијета, за различите категорије, а "Приче из Донбаса" су освојиле прво мјесто у категорији "Документарац и публицистика".

Осим већ уобичајених категорија "високотехнолошка производња", "социјално-хуманитарна проблематика", "развитак територија", "међународно културно партнерство са Русијом" и "перспективне индустрије", на фестивалу је уведена и категорија "Публицистика и документалистика".

Петровићева је за АТВ рекла да јој је драго што се искрен и пожртвован рад препозна, а открила је и шта јој је био највећи мотив да оде у Донбас.

"Драго ми је што видим да је прича о Донбасу, о људима који на том простору живе у паклу од 2014. године, обишла свијет и дошла до оних до које је требало да дође. Такође, радује ме што се искрен и пожртвован рад, на крају, препозна. Република Српска је била у сличном положају 90-их година и вољела бих да је тада било више новинара који су радили објективно и у служби истине. Да их је било, ми не бисмо изгубили медијски рат са западом. То је био мој главни мотив да одем у Донбас. Надам се да ће и у будуће бити више оваквих репортажа и прича", рекла нам је Петровићева.

Награда из Москве је још један доказ да је АТВ на правом путу и путу истине.

ATV Specijal: Priče iz Donbasa

ATV Specijal: Priče iz Donbasa



Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.