ATV

Србија

Делегација УКЦ-а Српске у Београду: КЦ Србије годишње прими 1.100 пацијената из Србије

 • Извор: АТВ
 • 05.12.2023. 13:42

Резултати сарадње Универзитетског клиничког центра Републике Српске и Клиничког центра Србије су на завидном нивоу.

Поручено је ово након састанка делегација двије здравствене установе које су предводили директори Владо Ђајић и Милика Ашанин.

"Завидни резултати по питању едукације, размјене љекара између двије болнице, дијелимо знања, искуства. Ово је први састанак са овако великим бројем сарадника и начелника с обје стране и одлучили смо да се тај тренд настави даље. Много смо се осавременили, подигли смо ниво струке на завидан ниво али има могућности за унапрјеђење", поручио је Ашанин.

Најавио је и наредну посјету.

"У марту и априлу сљедеће године наредна посјета. Колико је интензивна сарадња најбоље показује податак да ми у Клиничком центру на болничком лијечењу примимо и лијечимо више од 1.100 пацијената из Републике Српске на годишњем нивоу. Отварамо нови лист између нас", рекао је Ашанин.

Директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић изразио је захвалност колегама из Београда за све што су урадили за пацијенте из Републике Српске.

"Хвала свим колегама са којима имамо изванредну сарадњу. Ми сад већ имамо 20-ак љекара који су на специјализацији, организују се разне секције и едукације. Хирурзи, неуролози, долазе, сарађују, многи наши љекари долазе овамо. Не желимо само да сарађујемо у питању едукације него и у писању пројеката, да не постоје више ни техничке разлике", рекао је Ђајић.

Пратите нас и путем Вибера

 • 07:00 АТВ јутро

  АТВ јутро

 • 09:00 Серија: Превртљиво срце (Р) (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.