Ирма Коругић

Дјевојка из БиХ умjесто излазака изабрала шталу пуну крава: Вози трактор и ради као ковач

  • Извор: Блиц
  • 31.10.2023. 06:00

Штала, ковачница и пијаца - то су мјеста на којима се може срести Ирма, вриједна девојка која је након средње школе одлучила да раме уз раме са својим оцем свакодневно ради послове који данашњој омладини нису баш најомиљенији.

Ирма Коругић (19) из Доњег Вакуфа у Босни и Херцеговини је од тате Шурде, познатог врсног ковача у крају, још одмалена гледала и учила занат. А кад је мало порасла и завршила средњу школу, онда је пронашла себе и схватила шта заправо воли више од свега - ковачницу и коње.

Као дјевојка која своју љубав према недавно угинулом коњу описује као посебну, испричала је да јој је сан да једног дана сама купи свог коња који ће као и претходни бити њен миљеник.

"Имала сам тог коња ког сам сама нашла. Био је преплашен али сам ја успела некако да му се приближим, тако да је веровао само мени. Али нажалост је угинуо.. Тако да ћу једног дана, кад зарадим да купим сличног таквог. Волим коње, они некад дају више љубави него људи", тврди Ирма.

Другари је подржавају и поносни су на њу

Како на њен хоби и разне послове које обавља свакодневно заједно са оцем, гледају њени вршњаци, који су као и већина данас на интернету или на журкама, објаснила је сама Ирма.

"Па они су поносни на мене, могу слободно тако да кажем. Није оно као 'види сељанка, она у ђубрету ради', не. Подржавају ме", рекла је она за Јутјуб канал Приче са Дијаном, те објаснила да се радног одјела и чизама не стиди, као ни послова које као млада дјевојка ради.

Ирма такође признаје да су је и сами родитељи у неким ранијим годинама одвлачили из радионице и штале, сматрајући да је то ипак мушки посао. Ипак доказала је каже, свима, па и родитељима да овај посао може бити једнако женски.

"Када су видели да ми не могу стати на пут, онда су ме једноставно пустили и сада су моја највећа подршка", објашњава Ирма која са оцем заједно удара по наковњу и то чекићем који сам тежи око пет килограма - алат који би тешко и поједини мушкарци с таквом прецизношћу користили.

Не привлаче је изласци

Ирма дефинитивно живи неким мирнијим и другачијим животом, јер иако млада, каже да је изласци, као и пиће или цигарете уопште не занимају.

"Апсолутно ме не привлаче ни цигарете ни алкохол ни неки клубови, више волим да будем са коњима. Прије бих један сат била са коњима него негдје са другарима", каже она али признаје да има пуно другара а да времена нађе и за љубав.

Штала пуна крава њено је главно мјесто боравка јер коње просто обожава. А онда комшије одушеви кад сједне и на трактор, који "тјера" као да је врсни возач. Такође, ускоро планира да полаже и за ауто.

Поносна је и на то, јер је, као сјенка прати њена млађа сестра која је изгледа исто повукла па и она воли шталу, животиње и овакав начин живота.

Овај Јутјуб видео привукао је велику пажњу па су у коментарима људи писали коментаре пуне подршке. Један коментар се ипак неколико пута понављао.

"Благо оној кући у коју дође за снају", писали су и сложили се појединци у коментарима.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: