Više reda u turizmu

Do kraja godine novi zakon o boravišnoj taksi

  • Извор: АТВ
  • 02.06.2023. 19:40

Novi zakon o boravišnoj taksi Republika Srpska trebalo bi da dobije do kraja godine. Trebalo bi to da uvede više reda u turizam.

Tako nešto postoji u zemljama regiona pa će sličan softver i način prijave boravišne takse biti uveden i u Republici Srpskoj, kaže ministar Denis Šulić.

"Radna grupa radi na izradi zakona o boravišnoj taksi. Ovim zakonskim aktom će definitivno biti olakšana prijava turistima, odnosno, hotelijerima i ljudima koji vrše izdavanje smještaja putem određenog softvera ili aplikacije", rekao je Denis Šulić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

Da zakon bude što kvalitetniji pomoće i turističke organizacije gradova. Među njima i Istočno Sarajevo. Aktivno su se uključili u process izrade nacrta zakona.

“Poslije svakako najavljenih izmjena Zakona o boravišnoj taksi i Zakona o ugostiteljstvu, kao nečega što je nama najvažnije u svemu ovome, sigurno da imamo razumijevanja od strane ministra i da ćemo u buduće raditi na zajedničkim projektima. Tako da, sigurno je ovo posjeta koja će biti plodonosna za sve nas”, rekao je Igor Ikonić, direktor Turističke zajednice grada Istočno Sarajevo.

Šeranić: Poslodavcima 60 dana da riješe status zdravstvenog osiguranja

Šeranić: Poslodavcima 60 dana da riješe status zdravstvenog osiguranja

Za samo pet mjeseci u Istočnom Sarajevu naplaćeno je više boravišne takse nego u cijeloj prethodnoj godini. Taj novca biće usmjeren u nove adekvatne turističke događaje. 

 “Iskoristio sam priliku da ministra informišem da pored onoga što Vlada Republike Srpske godinama unazad radi kvalitetno na Jahorini, ulažući u infrastrukturu, da gore posluje značajan broj dobrih privrednika, da gore postoji i veliki interes za izgradnju prevenstveno poslovnih objekata, ali i zainteresovanost lokalnih zajednica za izgradnju infrastrukture. I naravno, ono što je najbitnije prisustvo grada Istočno Sarajevo kroz direktnu nadležnost u funkcionisanju Turističke organizacije grada”, istakao je Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Sve ovo posebno je važno za teritoriju Istočnog Sarajeva. Posebno jer se ima čime pohvaliti kada je riječ o turizmu.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)