Znanje sprovode u praksi

Doboj: Visoka medicinska škola zdravstva obrazovala petu generaciju studenata

  • Извор: АТВ
  • 29.04.2022. 18:57

Maja Šarenac, sa prosjekom, 9,8 student je generacije na Visokoj medicinskoj školi zdravstva u Doboju. Jedan je od 35 studenata u četvrtoj i petoj generaciji koji su završili prvi ciklus studija i dobili diplome.

"Ja već radim u zdravstvu 18 godina i ovo mi je usavršavanje. Nadam se da bih sa ovom diplomom mogla i nešto više postići", priča Maja Šarenac. 

"Bilo je zahtjevno, ali kada se redovno uči, sve se stigne. Stekli smo odgovarajuća znanja i nadam se da smo spremni", kaže Ivana Marinković. 

Sve ono što su naučili sada će primjeniti u praksi. Za posao, kažu, nema krize jer je riječ o izuzetno tražneim kadrovima na tržištu rada. 

"Možemo reći da je ova visoka škola pogodila omjer potreba tržista i obrazovanja koje trzište traži. Zadovoljan sam uslovima i prostorijama koje sam skoro obišao", ističe Enes Haušić, direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta.

Na ovoj Visokoj medicinskoj školi zdravstva trenutno studira 150 studenata. Imali su ih ukupno oko 300. Studenti mogu da biraju jedan od sedam programa akademskih i strukovnih studija. 

Ovo je jedna od najmlađih i rijetkih visokoškolskih ustanova u Srpskoj. Osnovana je u Doboju 2015. godine i obrazuje kadar iz oblasti zdravstva.

Тагови:
  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.