Ukazali na problem

Dobojski taksisti digli glas

  • Извор: АТВ
  • 12.09.2022. 19:13

Dobojski taksiti digli su glas, protiv kako kažu, nelojalne konkurencije. Trpe je tri mjeseca, pa su odlučili da vozilima sa sirenama, prođu kroz grad. Sa transparentima su kratko stali i ispred bivše zgrade Gradske uprave, da ukažu na problem.

"Mi smo danas ovde ne da pravimo neke demonstracije i silu nego čisto radi svojih prava koja tražimo tri mjeseca, a nismo ih dobili", kažu taksisti.

Ugrožava ih nova taksi služba. Tvrde da je nelegalno na ulicama Doboja od juna. 

"Nemaju licencu za rad, vozači nemaju ljekarska uvjerenja, nemaju dozvole, nemaju licence, nisu prijavljeni od 20 zaposlenih prijavljeni su 3, 17 ljudi nije", rekao je Miroslav Kikić, dobojski taksista.

Uzimaju nam hljeb, mušterije i mjesta. Rade ispod cijene i na crno. Dok iz druge taksi službe na optužbe ne odgovoraju, gradonačelnik poručuje da svako ima pravo na protest, ali i na rad. 

"Grad Doboj nikada nije naplaćivao javne površine koje oni koriste, tj. taksi mjesta, iako su to javne površine u vlasištvu grada, znači svi imaju jednaka prava ono što je moj cilj i interes a dolaskom Eurotaksija se pokazalo da građani imaju bolju uslugu", rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Nova taksi služba radi 24 sata sa 10 vozila. Dobojskih taksista je 25 sa isto toliko vozila, ali bez organizovane dispečerske službe i telefonskog broja. Oni tvrde da su nove kolege favorizovane, traže da svi budu jednaki pred zakonom, i smatraju da do licence ne mogu mimo njihovog Udruženja, kome se nisu obraćali. 


 

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.