ATV

Влада Републике Српске

Додјељује се 300.000 КМ: Ево ко може конкурисати

 • Извор: АТВ
 • 20.11.2023. 10:04

Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске расписало је Конкурс за суфинансирање научноистраживачких пројеката у 2023. години према којем ће бити суфинансирано укупно 30 научноистраживачких пројеката, за шта је буџетом предвиђено 300.000 КМ.

Из Министарства су навели да ће средства добити пројекти из шест научних области: природне науке, инжењерство и технологија, пољопривредне науке, медицинске и здравствене науке, друштвене и хуманистичке науке.

На конкурс се могу пријавити високошколске установе, Академија наука и умјетности Републике Српске, научноистраживачки и истраживачко-развојни институти и истраживачки центри који су уписани у Регистар научноистраживачких организација и научних удружења који се води у Министарству.


Објављена прогноза до петка - када стиже снијег

Објављена прогноза до петка - када стиже снијег

"Поред општих и елеминаторних критеријума које треба да испуњавају организације које се пријаве на конкурс, стручна комисија ће вредновати квалитет приједлога пројекта, научноистраживачку компетентност координатора пројектног тима и истраживачког тима и квалитет и структуру буџета приједлога пројекта", саопштено је из Министарства.

Конкурс је отворен до 11. децембра, а предвиђено је да се по пројекту додијели 10.000 марака.

Више детаља о конкурсу може се наћи на интернет страници Владе Републике Српске - Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 09:00 Серија: Превртљиво срце (Р) (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина