Donatori porijeklom iz Drvara donirali Domu zdravlja vrijednu opremu

  • 31.03.2021. 13:19

Kabinet za fizikalnu terapiju u Domu zdravlja Drvar danas je dobio opremu vrijednu 21.000 KM od donatora iz Srbije čiji su korijeni iz Drvara, rekla je Srni načelnica ove opštine Dušica Runić.

Runićeva je objasnila da su fizikalnu opremu obezbijedili ljudi čiji su korijeni iz Drvara, a koji žive i rade u matici Srbiji, a Drvar i Drvarčane vole iznad svega.

"Njihov doprinos ostanku i opstanku na ognjištima iskazali su kroz nabavku opreme, na prijedlog lokalne zajednice, čiji je cilj unapređenje primarne zdravstvene zaštite na području opštine", navela je Runićeva.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja u Drvaru Dragan Praštalo u izjavi za Srnu iskazao je zahvalnost za donaciju.

Fizoterapeutkinja u Domu zdravlja Drvar Branka Broćeta istakla je da će donirana oprema pomoći u pružanju adekvatne pomoći pacijentima.

"Hvala Srbiji, Republici Srpskoj, kao i načelnici Runić, koja nam pruža veliku podršku u stvaranju boljih uslova u Domu zdravlja u Drvaru. Samim tim i mi zdravstveni radnici možemo da pružimo adekvatnije usluge našim pacijentima", rekla je Broćeta.

Današnja donacija za fizikalnu terapiju sastoji od TENS aparata, ultrazvučnog uređaja, te aparata za magnetnu terapiju.

 

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.