Какво је ваше мишљење

Донијела куповни колач у цркву на Светог Николу, па се обрукала: Жене је ставиле на стуб срама!

  • Извор: Телеграф
  • 22.12.2023. 15:50

У јеку славске сезоне све домаћице труде се да направе што љепши колач, неријетко га украшавају и разним фигурицама од тијеста које носе јаку вјерску симболику. Постоје и оне које, нажалост, због животних околности или обавеза не стигну да направе колач, па помоћ потраже у пекарама.

Тако се једна Крагујевчанка нашла у неприлици, јер је за Светог Николу морала да поручи колач пошто јој пословне обавезе нису дозвољавале да га сама направи. Несрећна жена није ни слутила да ће се, како је навела на једној Фејсбук групи, "обрукати" у цркви.

"Наручих колач за Светог Николу и јутрос га узех...Не хтједох у кесу да га ставим да се не успари и у цркви се обруках, жив и жилав једва се преломио!", пожалила се Крагујевчанка.

Зашто Срби најчешће славе Никољдан?

Зашто Срби најчешће славе Никољдан?

Када је дошла код куће, прича она, било ју је срамота да га уопште спусти на сто, па се упутила у локал у којем је купила колач.

"За 800 динара добих хљеб у облику колача, а од газде ни извињење већ опаску да је био врућ", јада се она.

Како је навела, врућ колач се не даје, већ охлађен, па је упозорила све остале и поручила да је "греота народу продавати тако нешто".

Крвави пир на Никољдан угасио славске свијеће: Шта су им били криви Данка (2), Дражен (7) и Драгана (10)?

Крвави пир на Никољдан угасио славске свијеће: Шта су им били криви Данка (2), Дражен (7) и Драгана (10)?

Коментари испод објаве ове жене били су различити, међутим неки од корисника нису поздравили одлуку да колач купи у пекари.

"Смјерница од Бога", "Колач се не купује, колач се мијеси", "Да сам на твом мјесту обрисала бих коментар, више себе осрамоти него пекару што покуди", писало је.


Међутим, било је и оних који су били реални, и признали да данас доста домаћица купује славски колач.

"Онај ко продаје, треба да има квалитет. Причате о славском колачу, домаћици, заједљиво, судите жени што нимало није у складу са вером и хришћанством, драге даме", написала је једна Слађана.

"Боже, вјернице сте неке а овако уједате жену, ни славу не честитате. Па, шта ако је поручила, пола града поручује"...


"Све велике домаћице, а кад однесеш колач у цркву, сви ко на исти калуп да их мијесе" написала је једна Бојана, преноси Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера