Krstili se u pravoslavnoj crkvi

Dženifer i Džonatan iz Amerike došli u Srbiju i postali Dragana i Jovan

  • Извор: Телеграф
  • 27.05.2023. 10:39

Poštenje, dobrota, pravednost i veliko srce srpskog naroda podstaklo je američki par Dženifer i Džonatana da u Prilikama kod Ivanjice zasnuju svoj dom i prelaskom u proslavnu vjeru dobiju nova krštena imena – Dragana i Jovan.

Srbiju su prvi put posjetili novembra 2020. godine kada su se zaljubili u prirodne ljepote ovih krajeva, ali i oduševili gostoljubivošću koju ovdašnji čovjek nosi u srcu, prenosi "Infoliga".

Kao pripadnici mormonske crkve u državi Njujork Dženifer i Džonatan su bili veoma aktivni, međutim pravi mir i utehu našli su u pravoslavlju.

Njihova ljubav prema Srbiji i pravoslavlju počela je, kako kažu, 2020. godine kada su došli u posjetu prijatelju i ostali pozitivno iznenađeni načinom na koji ih je porodica prijatelja ugostila u svojoj kući "kao svoju djecu".

"Ja poštujem iskrenost i odvažnost srpskog naroda, prija mi gostoljubivost ovih ljudi", rekao je Džonatan.


Kostina majka iznijela nove detalje i šta je radio kobnog dana

Kostina majka iznijela nove detalje i šta je radio kobnog dana

Par je ispričao da svoje slobodno vrijeme provodi sa prijateljima sa kojima posjećuje kafiće.

Ono što su posebno istakli je činjenica da zbog načina života u Americi nisu imali mnogo vremena jedno za drugo, te da je dolazak u Srbiju i prelazak u pravoslavlje idealan način da se ponovo povežu.

"Večeri provodimo sa prijateljima, posjećujemo kafiće i način života nam je opušteniji nego u Americi zato što je tamo tempo jako ubrzan, pa nismo imali vremena ni za prijatelje ni za porodicu", kaže Džonatan.

Presudan trenutak u njihovim životima bio je susret sa sveštenikom Aranđelom Petrovićem koji odlično govori engleski i koji ih je detaljno upoznao sa pravoslavljem.

Kako kažu, po dolasku u Srbiju osjetili su se ispunjeni toplinom i duševnim mirom, te je to bio znak da žele da se krste u pravoslavnoj crkvi.

"Kada sam se doselila u Srbiju vidjela sam da ljudi brinu o svojim djelima, a ne samo o riječima, da se maksimalno trude da žive sa vjerom, to je meni bilo interesantno, osjećala sam se dobro i odlučila da budem dio zajednice", kaže Dženifer.


Novi napad na tlu Rusije: Eksplozije na zgradi naftovoda

Novi napad na tlu Rusije: Eksplozije na zgradi naftovoda

Prema riječima sveštenika Priličke crkve, Aranđela Petrovića, susret sa ovim američkim parom bio je zaista nesvakidašnji.

"Prvi susreti nisu upućivali na to da će da postanu pravoslavni hrišćani. Došao sam kod njih kući i vidio da imaju na zidu ikonu Svetog Đorđa, pa sam im ispričao da je ta porodica koja im je prodala kuću slavila Svetog Đorđa" rekao je sveštenik.

Prvo je Dženifer izrazila želju da se krsti, nakon nje i Džonatan, a otac Aranđel im je predložio da se krštenje obavi u danu kad se slavi Sveti Đorđe iz razloga jer je ta kuća proslavljala taj dan kao svoju slavu.

Iako im djeluje jako komplikovana gramatika srpskog jezika, Dženifer i Džonatan naš jezik aktivno uče otkad su stigli jer, kako kažu, žele u potpunosti da se poistovijete sa svojim novim okruženjem.

Svoj mir i duhovno utočište našli su u Srbiji gdje će emotivnu vezu krunisati i brakom.


Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.