Marljiv, pozitivan i poslušan

Elvir ruši predrasude: Rom u uniformi policije Srpske uzor mnogima

  • Извор: АТВ
  • 23.03.2023. 19:39

Kao mali se nije vidio u policijskoj uniformi, ali se nakon školovanja za trgovačkog tehničara našao na policijkoj akademiji. Nedugo potom i na poslovima opšteg policajca u Vukosavlju. Elvir Džafić tu radi već tri godine i jedini je Rom u PU Doboj. Vrijedno je učio, predrasude tokom školovanja, kao i danas, prevazilazio je kaže sa osmijehom.

"Bilo je od strane kolega, kad se pozovem da sam kolega, kaže ti kolega kao haha, kad pokažem legitimaciju, vidi stvarno kolega, to je eto neka predrasuda od strane kolega pojedinih", kaže Elvir Džafić, policajac. 

Pripravnički je odradio u Modriči. Karijeru nastavio u susjednom Vukosavlju. Neiskvaren, pošten, samo su neki od epiteta koji ga krase kažu nadređeni.

"Pozitivan, radnik je, marljiv je trudi se da nauči ovaj posao da radi iako se radi o mladom policajcu međutim sa zalaganjem i trudom nadamo se da će izrasti u dobrog policajca", kaže Miralem Huseinović, komandir staničnog odjeljenja Vukosvlje.

Poslušan je, srankama izlazi u susret, kažu kolege. Zadatke prihvata s osmijehom, koji mu je zaštitni znak.

"Jako je društven, veseo voli se jako šaliti, radiša je ovako privatno kroz priču čujem da se trudi porodičan", kaže Jasenka Mujić, policijski službenik. 

Ponos je porodice, u kojoj je sin jedinac. Roditelji su mu priča 26 godišnji Elvir sve vrijeme bili najveća podrška. Iako kroz sve korača s osmijehom, ne krije da ga ne vesele noćne smjene i intervencije u njegovom naselju.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.