Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Ево до када ће и за колико корисника бити исплаћена одштета за афричку кугу свиња

  • Извор: АТВ
  • 17.01.2024. 16:39

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске саопштило је да ће до краја седмице бити исплаћена два милиона КМ, за санирање посљедица афричке куге свиња.

Биће исплаћене надокнаде за еутаназију свиња, а овом исплатом биће обухваћено 387 корисника, од којих су 374 из Бијељине, те по два из Шамца и Невесиња, за шта је издвојено 1.500.000 КМ.

„Осим тога биће исплаћене надокнаде за санацију жаришта након нешкодљивог уклањања еутаназираних свиња за 42 ветеринарске организације, Ветеринарском институту 'Др Васо Бутозан' за обављене мјере лабораторијске дијагностике и подршка за спровођење мјера санације терена, за комунална предузећа, за шта је издвојено 500.000 КМ“, наводе из ресорног министарства.

Ова средства биће исплаћена из Фонда солидарности Републике Српске,  након што је  Управни одбор Фонда јуче донио одлуку да исплати два милиона KМ корисницима за превазилажење посљедица изазваних афричком кугом свиња и санирање поремећаја на тржишту те обнову свињског фонда.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)