ATV

Rektor Univerziteta u Banjaluci

Gajanin: Na prvi ciklus upisano 2.200 studenata

  • Извор: СРНА
  • 02.11.2021. 15:16

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin izjavio je danas da je na ovom univerzitetu prvi ciklus studija u akademskoj 2021/22. godini upisalo 2.200 studenata, kroz tri upisna roka, što je nešto više nego u prethodnoj akademskoj godini.

"Sa te strane mi na Univerzitetu možemo izraziti zadovoljstvo. To je postignuto i naporima Vlade Republike Srpske gdje su kroz Zakon o visokom obrazovanju studenti koji prvi put upisuju prvi ili drugi ciklus studija praktično studenti na republičkom budžetu", izjavio je Gajanin novinarima u Banjaluci.

On je nvaeo da je najviše interesovanja bilo za Fakultet bezbjednosnih nauka, Medicinski i Elektrotehnički fakultet, kao i za pojedine studijske programe na Filozofskom, Filološkom i Prirodno-matematičkom fakultetu.

Gajanin je podsjetio da je planom upisa bilo planirano da se upiše 2.600 studenata na budžet.


  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм