Још морала да га моли за плату

Газда из БиХ радници исплатио плату у кованицама од 5, 10 и 20 фенинга

  • Извор: Агенције
  • 28.09.2023. 12:39

У времену када послодавци не могу пронаћи адекватне раднике, и када се у БиХ све више увози радна снага, грађани се питају ко је крив због такве ситуације. Једни криве државу, други послодавце, а трећи раднике.

Необична ситуација је забиљежена Сарајеву. Млада радница (идентитет познат редакцији портала Црна-Хроника) одлучила је након одређеног времена дати отказ послодавцу у Фаст Фооду који се налази на Чобанији.

Након што није била задовољна са условима рада овог послодавца, одлучила је истог обавијестити о престанку рада. Радница је одрадила отказни рок, међутим није добила цијелу исплату дневница која је била договорена.

Након пар дана “мољакања” газде да јој исплати плате, исти је одлучио плату јој исплатити у фенинзима. Скупио је 150 КМ у апоенима од 5,10 и 20 фенинга, ставио јој у папирну кесу и предао јој.


Седмогодишњој дјевојчици дијагностикована деменција

Седмогодишњој дјевојчици дијагностикована деменција

Радница, која тврди да јој је плата била 1.000 КМ од којих је добијала 850 на рачун, и бонус је био 150 који је такође ишао на руке, остала је у шоку.

Дневница за рад у фаст фооду била је 30 КМ. Нажалост ни бонус није добила икао је радила цијели мјесец.

“У питању је био период за СФФ. Он се издерао на мене. Још једна радница је отишла кад и ја, и њој није исплаћено ни тих 150 КМ које је мени исплатио како је исплатио. Закинути смо и ја и она за бонус који је био 300, 400КМ. Колегиница из Приједора је све то пустила, а ја из Сарајева нисам. Овако Вас послодавац испоштује кад Ви дате отказ", изјавила је огорчена радница.

Свој случај подијелила је на Фацебоок страници “Црна листа послодаваца” на чијем челу је Дражан Пејаковић који је цијели случај прокоментарисао за портал "Црна-Хроника".


Снимак дјевојчице како узима пиштољ и пуца у себе

Снимак дјевојчице како узима пиштољ и пуца у себе

"Омаловажавање радника је и даље присутно. Опште је познато да коверта постоји скоро свуда, мада свједоци смо да се сада и у кесама 'дио плате' исплаћује. Ово је тако ружно од стране послодавца да своје раднике на овакав начин понижава, радник је уредно зарадио своју плату није просио за њу. Оваквој пракси се мора стати у крај",  изјавио је Дражан Пејаковић за портал "Црна-Хроника".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: