Доста нерадних дана у мају

Гдје ће грађани провести првомајске празнике

  • Извор: АТВ
  • 19.04.2024. 13:03

Храна, пиће, друштвене игре, природа само су неке од асоцијација када споменемо првомајске празнике.

Ове године обиљежавање 1. и 2. маја, пада средином седмице, а послије њих стиже и Васкрс. Ово усклађивање празника значи да ће многи имати прилику за продужени одмор. Док су једни одлучили да остану код куће са породицом, други увелико планирају дружење са пријатељима.

Из туристичких агенција кажу, заинтересованост грађана за путовањима уочи првомајских празника већа је у односу на прошлу годину. Међутим, аранжмани путовања су мало другачији због великог броја слободних дана. 

"Путници се опредјељују за далеке дестинације, као што су Дубаи, Хургада и слично, али у мањку нису ни Европске дестинације, попут европских градова Атина, Париз, Барселона, Амстердам. У последњих годину дана су популарне и Португалске туре, Андалузијске туре, гдје за седам до осам дана може доста да се види, упознају разне културе за неке мање новце, тако да је то ове године популарније за првомајске празнике. Такође, доста се људи распитује за индивидуална путовања попут Малдива, Сејшела и слично“, каже Наташа Кузмић, агент продаје у туристичкој агенцији.

Додаје, да понуду аранжмана за првомајске празнике објављују већ почетком године, па је могуће одабрати лијепу дестинацију уз мању количину новца.

"За Европске дестинације потребно је да се издвоји 350 евра, са тим да стављамо фокус на пакет аранжман, који подразумијева авио карте, све таксе, хотеле, водиче чак неке факултативне излете. Док за далеке дестинације потребно је издвојити мало већи износ новца, због више дана и такође тамо је претежно all inclusive услуга, па самим тим и то утиче на цијену аранжмана“, додаје Кузмић.

Први мај је изабран као датум када се широм свијета обиљежава Међународни празник рада. Он је уједно и један од најраспрострањенијих празника на планети, а по свему судећи ове године биће и један од оних дана када ћемо сви негдје на путовање - наравно уколико смо у могућности.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: