Постепено

Гориво поскупљује

  • Извор: АТВ
  • 30.01.2024. 22:14

Цијене горива у наредних пар дана ићи ће за 10 фенинга навише, па би за литар дизела могао коштати око 2,70, а бензина 2,60КМ. Нову тарифу на неким бензинским пумпама можемо очекивати чак и од сутра.

"Поскупљење сигурно неће доћи у једном дану, постепено, како који дистрибутер буде набављао по новим цијенама долазиће до раста, тако да можда већ од сутра па у наредних десетак дана може доћи до максималног износа од 2,70", каже Ђорђе Савић, предсједавајући Групације за промет нафтом и нафтним дериватима Привредне коморе..

Грађани кажу да је ово још један удар на њихов џеп и плаше се да цијена горива не буде оправдање другима да подигну цијене.  

"Страшно. Немам ријечи, чуј гориво, па отићи ће све друго даље то је само ставка која иде све друго да поскупи", "Па мислим да не би требало да буде поскупљења горива, ионако смо у кризи, ионако нема пара", "Треба им још појачати, треба преко три и по маркице", "То се већ десило кад је избио рат у Украјини с повећањем самог горива и свега све је повукло, тако да се то исто очекује", кажу грађани.

Од почетка јануара глобална дешавања поново су погурала цијене "црног злата" на свјетском тржишту тако да сада један барел сирове нафте кошта 84 долара, што представља повећање од око 14 одсто. Све је то узрок за подизање цијена како у Српској, тако и у земљама региона.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм