ATV

Gradonačelnik Zenice šalje specijalce da odblokiraju autobusku stanicu?

 • 03.01.2020. 11:41

Nastavljena je blokada Autobuske stanice u Zenici, započeta 31. decembra, čime je onemogućen prolazak autobusa kroz taj grad.

Uslijedilo je to nakon što je Poreska uprava blokirala račun preduzeću “Zenicatrans”, koje preživljava najteže dane od svog osnivanja. Radnici su posljednju platu primili u oktobru prošle godine, a preduzeće nema novca ni za gorivo.

Ogorčeni svim dešavanjima, u Sindikatu su se odlučili za ovaj potez, a najavili su da će od sutra stupiti u štrajk glađu. Iako je tematska sjednica Gradskog vijeća Zenica trebala biti održana u ponedjeljak, ona je, ipak, zakazana za danas u 13 sati, piše "Dnevni avaz". Huso Sarvan, predsjednik Sindikata radnika, ističe da očekuju da se danas jednom i zauvijek riješi pitanje “Zenicatransa”.

"Željno iščekujemo da se vratimo na redovne poslovne aktivnosti. Svakome je stalo da se radi i privređuje. Stav je jasan, na odluku GV reagujemo za deset minuta i svi su autobusi u saobraćaju", govori Sarvan.

Dnevni gubici za preduzeće zbog blokade stanice i obustavljenog javnog gradskog prevoza su oko 20.000 maraka. I dok su radnici očekivali da im se obrati gradonačelnik Fuad Kasumović, on im je poručio da će poslati specijalce da odblokiraju stanicu.

"Jutros sam sazvao radnike i pozvao direktora da im kaže šta je poručio gradonačelnik Kasumović preko direktora radnicima. To nije izmišljeno iz moje glave. Traži da deblokiramo stanicu, a ako to ne uradimo, spreman je poslati specijalce. Ako dođe do toga, neka policija radi svoj posao, a mi ćemo svoj. Neće doći do sukoba, mi to ne želimo, nego želimo rješenje", zaključio je Sarvan.

Gradsko vijeće u septembru prošle godine izglasalo je zaključak da Gradska uprava, iz rebalansa budžeta za 2019. godinu, četiri mjeseca “Zenicatransu” doznači po 150.000 KM i uplati im jednokratnu tranšu od 400.000 KM. Ali, do realizacije zaključka nikad nije došlo jer rebalans budžeta nije ni rađen.

Ni budžet za ovu godinu nije usvojen, jer ga je Kasumović povukao s dnevnog reda.

Pročitajte još:

Tinejdžer pokušao da spriječi tuču pa uboden slomljenim staklom u vrat

Mladić otišao sa proslave Nove godine, majka i brat u garaži zatekli stravičan prizor

Dok su svi slavili on je plakao: Ispunio obećanje koje je dao sinu prije 13 godina

Otac Gojko Perović održao čas istorije Milu Đukanoviću

Potomci porodice Petrović Njegoš u odbrani srpskih svetinja

"Zašto uvijek dobri stradaju": Banovići se opraštaju se od stradalih supružnika

Od radnice marketa uz prijetnju nožem ukrao novac

 • 20:30 Револуција 1917

  Револуција 1917

 • 21:00 Емисија: Ћирилица

  Ауторска емисија Миломира Марића.

 • 23:20 Муззик топ 20

  Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

 • 00:30 Ноћни програм

  Ноћни програм