Vazdušni medicnski transport

HSRS transportovao ženu iz Banjaluke u Beograd i bebu iz Trebinja u Banjaluku

  • Извор: СРНА
  • 21.12.2022. 14:11

Pripadnici Helikopterskog servisa i medicinsko osoblje Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske, u veoma zahtjevnim uslovima i medicinske i vazduhoplovne struke, uspješno su izvršili vazdušni medicinski transport pacijentice iz UKC Srpske u Klinički centar Srbije u Beogradu, kao i devetomjesečne bebe iz Trebinja u Banjaluku.

"Riječ je o 60-godišnjoj pacijentici M.Š. sa akutnim moždanim udarom, koja je juče upućena u Klinički centar Srbije radi interventne radiološke procedure otklanjanja tromba iz krvnih sudova mozga. Zahvaljujući brzoj reakciji svih subjekata tima za vazdušni medicinski transport, pacijentica je brzo transportovana, nakon čega je u Kliničkom centru Srbije izvršen zahvat na vrijeme", rekao je Srni direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić.

Kusturić je naglasio da je i danas u prijepodnevnim časovima izvršen transport devetomjesečne bebe A.L. iz Trebinja za Banjaluku zbog novootkrivene dijagnoze dijabetesa.

"Ove dvije evakuacije, koje su izvršene juče i danas, dokaz su sistemskog i uspješno organizovanog medicinskog zbrinjavanja pacijenata, jedinstvenog u regionu što Republiku Srpsku posebno izdvaja od ostalih susjednih država", naglasio je Kusturić.

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i vazduhoplovno-tehničko osoblje, zajedno sa medicinsko-tehničkim osobljem UKC, uspješno su izvršili 68. vazdušni medicinski transport u ovoj godini.