Humanisti pomoć jedina nada da ponovo čuje

  • 23.12.2019. 13:06

Bogdanu Dušaniću iz Broda potrebno je skoro 50.000 KM za ugradnju kohlearnog aparata koji bi mu omogućio da ponovo čuje, a pomoć humanih ljudi jedina mu je šansa da stigne do tog cilja.

Ovaj tridesetšestogodišnji otac troje djece, izgubio je sluh prije skoro pet godina, a kako kaže njegova supruga Slađana Dušanić, nije utvrđeno zbog čega se to desilo.

"Liječio se u hiperbaričnoj komori i te terapije su donekle popravile situaciju da je uz pomoć slušnog aparata mogao da čuje. Međutim, prošle godine stanje se pogoršalo i ni slušni aparat više ne pomaže. Jedino rješenje je ugradnja kohlearnog implanta, međutim Univerzitetski klinički centar (UKC) RS tu proceduru trenutno ne radi, tako da šansu ima samo na Klinici za bolesti uha, grla i nosa na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu" ispričala je Slađana za “Glas Srpske”.

Za to im je potrebno oko 48.000 maraka, koliko košta implant, plus troškovi pretraga, operacije i boravka u bolnici, što Dušanići ne mogu da sami da obezbijede jer je u porodici zaposlena samo Slađana. 

"Sakupili smo dio novca, ali ne možemo sami, potrebna nam je pomoć prijatelja i svih drugih humanih ljudi", dodala je Dušanićeva. 

Svi koji žele novac mogu uplatiti na žiro račun u NLB banci broj 562- 005- 81565587- 54 na ime Bogdan (Vlajko) Dušanić.

      

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.